Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El 21 i 22 d’agost, visites al Museu de l’Aigua

El 21 i 22 d’agost, visites al Museu de l’Aigua

El Museu de l’Aigua programa visites guiades gratuïtes als seus espais per tal que tothom els pugui conèixer a fons.

Les visites previstes seran:

Divendres 21 d’agost:

11h: visita al Campament de La Canadiense

12.30h: visita al Molí de Sant Anastasi

 Dissabte 22 d’agost

11h: visita al Dipòsit del Pla de l’Aigua

12.30h: visita als Pous del gel

 

A més a més, els espais continuen oberts tot l’estiu:

Així, el dissabtes als matins s’obre el Molí de Sant Anastasi (de 12 a 14h), on es pot visitar aquest antiquíssim molí fariner, d’origen medieval. S’hi pot veure part de la maquinària original i el pas de la sèquia de Fontanet, amb l’aigua de la qual es movia el molí.

Dissabtes a la tarda és el torn del Campament de La Canadiense (de 17 a 20h), on es poden veure les exposicions “La força de l’aigua. El Dr. Pearson i les obres de la Canadiense a Lleida” que explica la història de l’espai i de la construcció del canal de Seròs, així com la importància que van tenir per Lleida. També s’hi exposa “Aigües del món”, que presenta la col·lecció d’ampolles d’aigua envasada d’arreu del món, portades pels mateixos visitants i que actualment aplega 1800 ampolles. I els més petits hi trobaran “H2O laboratori creatiu”, un espai per experimentar amb l’aigua i descobrir els seus secrets.

Els diumenges es pot visitar el Dipòsit del Pla de l’Aigua (de 12 a 14h), primer dipòsit d’aigua de la ciutat, de finals del segle XVIII, que garantia el subministrament. Avui és un espai magnífic i captivador. El dipòsit està obert mentre duren les obres de millora de l’accessibilitat.

Els pous de gel, antigues cavitats on es guardava el gel de l’hivern, s’obriran únicament amb la visita del dissabte 22 d’agost.

Per assistir a les visites només cal apuntar-se al telèfon 973 211 992 o museuaigua@paeria.cat

Totes les activitats són gratuïtes