Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El Centre Històric torna a ser l’escenari principal de les Festes de la Tardor, amb l'actuació de 12 grups lleidatans

El Centre Històric torna a ser l’escenari principal de les Festes de la Tardor, amb l'actuació de 12 grups lleidatans

La cultura centra el programa festiu, del 25 al 29 de setembre, en què hi haurà la celebració dels 175 anys dels gegants Romans, castell de focs, la II Mostra de Cervesa Artesana i revetlla i concerts musicals, amb Troba Kung-Fú, Germà Negre i Achilifunk, així com especial presència de formacions lleidatanes, com Família Torelli i Sonsonite

El cartell és obra del dissenyador Miquel Roig i el pregó anirà a càrrec del músic i compositor Pere Pardo

Les Festes de la Tardor de Lleida, que se celebraran del 25 al 29 de setembre, tornaran a tenir com a escenari principal el Centre Històric. El paer en cap, Àngel Ros, i la tinent d’alcalde i regidora de l’àrea cultural, Montse Parra, han presentat aquest dilluns el programa festiu que segueix la línia dels últims anys, posant l’atenció en la cultura. L’alcalde ha assenyalat que, després de la bona acollida de l’any passat, el Centre Històric acollirà un gruix important de les activitats. Els elements de la cultura popular tindran el seu protagonisme amb l’Anem de festa o el Seguici. Amb motiu dels 175 anys dels gegants Roamns, Marc Antoni i Cleopatra, hi haurà una representació teatral, d’Els Gegants Som, amb participació de colles i grups d’arreu de Catalunya. 

La tinent d’alcalde ha explicat que es mantenen algunes cites clàssiques del programa, com la Diada Castellera dels Castellers de Lleida; la Cerimònia del Casament Reial de Ramon Berenguer IV i Pernolla d’Aragó, de l’Associació de Moros i Cristians de Lleida; les activitats infantils en diversos escenaris, com la plaça de Sant Joan o la plaça Pau Casals; o les activitats i les visites guiades en diferents equipaments de la ciutat.

La música donarà especial rellevància a les formacions lleidatanes, que actuaran en diversos escenaris. La revetlla es farà dissabte a la nit, a la plaça de la Sardana, a la Seu Vella, amb Germà Negre, La Troba Kung-Fú i Quoniam, 4t premi de la Mostra Directe ’15, que obrirà l’espectacle. Entre altres grups, hi haurà els lleidatans Família Torelli i Sonsonite, que actuaran la nit de divendres; Blind Point, Unlimited Addiction i Contraband, dissabte; o la nit Ponent Roots, dilluns a la nit. Aquests concerts es faran a la plaça del Dipòsit. La rumba ocuparà aquesta plaça diumenge a la tarda amb el centenari del naixement de Lo Parrano, Enric Pubill.

Entre les activitats del programa, hi hala Gran Nit de Foc, la II edició de la Mostra de Cervesa artesana o les Firetes, ubicades a la zona de Copa d’Or. El Teatre municipal de l’Escorxador acollirà Wasted, de la companyia lleidatana Íntim Produccions, i el Teatre de la Llotja, “Pels Pèls”, d’Abel Folk, i amb Mercè Comes, Àlex Casanovas i Beth Rodergas. Tenen el seu espai les activitats esportives, amb els escacs, tir olímpic, hípica, Biketrial, piragües, la Down Lleida o la cursa de Sant Miquel. La festa clourà amb el tradicional castell de focs, al marge esquerre del riu Segre.

S’ha de recordar que hi ha diverses activitats organitzades “Després de la festa”, com el Musiquem Lleida o la representació de Les Bruixes del Pont del Boc, a la Copa d’or i Sot de Fonanet..

Cartell i pregoner de les festes

L’alcalde de Lleida ha presentat també l’autor del cartell que il·lustra el programa de les Festes de la Tardor. És el lleidatà Miquel Roig, fundador de Bullet Design el 1991, agència especialista en creació de marques, amb la direcció creativa i l’estratègica de projectes. Entre el seus clients hi ha Danone, Michelin, Chupa Chups o Nutrexpa. Roig ha comentat que la proposta escollida li porta records d’infantesa, quan es rebolcaven amb les fulles de plataner als Camps Elisis. El que va pretendre, ha afegit, va ser fer un poema minimalista amb la fulla, mostrant una imatge neta i clara.

Pel que fa al pregoner, enguany serà el músic i compositor lleidatà Pere Pardo qui faci la lectura des de la finestra de la Paeria. L’alcalde ha remarcat que es tracta d’una persona de prestigi en el món musical que treball per difondre la música de manera didàctica i amb un alt nivell de qualitat. És compositor, director, pianista, pedagog i especialment mediàtic els últims anys, amb la seva participació en un concurs de cant a televisió.