Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes torna a Lleida

El Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes torna a Lleida

El Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes torna a Lleida

@Ajuntament de Lleida - El Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes torna a Lleida

REGIDORIA DE CIUTAT I CULTURA

La 24a edició, que comptarà amb la participació de 13 semifinalistes de procedències diverses, se celebra del 30 de juny al 3 de juliol de 2021 a l’Auditori Municipal Enric Granados

El regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, acompanyat de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, ha presentat aquest dimarts el XXIV Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes que se celebrarà a Lleida del 30 de juny al 3 de juliol a l’Auditori Municipal Enric Granados.

Rutllant ha posat de relleu que “després de l’obligat parèntesi el 2020, torna a la nostra ciutat el Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes que, malgrat les dificultats de l’època que vivim, la resposta a la convocatòria del 2021 ha estat extremadament positiva per part de pianistes d’arreu”.

Seguint la línia endegada el 2018, es manté la incorporació d’una gran orquestra com és la Simfònica del Vallès, que actuarà acompanyant els tres finalistes que arribin a la darrera prova. Així, el Ricard Viñes se situa al nivell dels grans concursos internacionals.

El regidor ha explicat que “aquesta edició es presenta amb energia renovada, però al mateix temps adaptant-se a les circumstàncies actuals”. Per tal de mobilitzar un nombre més petit de pianistes, el concurs ha adoptat un format més reduït i s’ha optat per dur a terme la primera de les proves (l’eliminatòria) per vídeo. Cada concursant seleccionat ha enregistrat el seu repertori amb els requeriments específics del concurs, i ha estat valorat per la totalitat de membres del jurat. El jurat ha seleccionat els semifinalistes i només aquests viatjaran a Lleida.

A la presentació també han assistit la directora de l’Auditori Enric Granados i membre del jurat del Concurs, Puri Terrado; Jordi Benseny, pianista i professor del Conservatori i Escola de Música Municipal de Lleida i organitzador del Concurs i membre del jurat. La presentació ha comptat amb l'actuació pianística de Christian Salamó Labat, alumne del conservatori de 16 anys, que ha interpretat “El Corpus en Sevilla” d'Isaac Albéniz.

El Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes compta amb el patrocini de Carme Grasa, que va ser professora de piano i directora del Conservatori de Lleida i ha estat des de sempre estretament vinculada amb l’activitat musical de la ciutat i molt especialment amb totes aquelles organitzades i desenvolupades en el marc del Conservatori Municipal de Música i l’Auditori Municipal Enric Granados.

Semifinalistes

El XXIV Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes té un total de 13 finalistes que són: Elia Cecino (Itàlia), Juan Pedro García Oliva (Cadis), Stanislav Korchagin (Rússia), Anna Leyerer  (Rússia), Pedro López Salas (Albacete), Maria Narodytska (Ucraïna), Martin Nöbauer (Àustria), Youngho Park (Corea del Sud), Danylo Saienko (Ucraïna), Sayako Shinonaga (Japó), Alexander Sonderegger (Rússia), Ryutaro Suzuki (Japó) i George Todica (Romania).

Calendari de les proves

Dimecres, 30 de juny i dijous, 1 de juliol (matí i tarda)

Prova semifinal

El repertori que es demana és una sonata completa de Beethoven, una peça del repertori Ricard Viñes i, opcionalment, una o més peces de lliure elecció (mínim 50 minuts – màxim 60 minuts). Sala de cambra, Auditori Municipal Enric Granados (gratüit, cal recollir entrada)

Divendres 2 de juliol a les 18.30 h: Concert de piano a càrrec del concursants semifinalistes

Pati de l’IEI (gratuït cal registrar-se el mateix dia a l’IEI)

Divendres, 2 de juliol a les 20 h: Concert de piano a càrrec dels concursants semifinalistes

Pl. de la Sardana. Seu Vella (gratuït, cal reservar entrada per internet)

Dissabte, 3 juliol a les 19 h: La Gran Final!

Orquestra Simfònica del Vallès

Víctor Pablo Pérez, director

Sala simfònica, Auditori Municipal Enric Granados (concert de pagament. Les entrades es poden adquirir a www.latemporadalleida.cat)

Acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Vallès, cadascun dels tres finalistes interpretarà un dels més bells concerts escrits per a piano.

Premis

- 1r Premi 12.000 €. Concerts amb orquestrA

- 2n Premi 6.000 €. Concert de piano a l’Auditori de Lleida

- 3r Premi 3.000 €. Concert de piano a l’Auditori de Lleida

- Premi Especial al millor participant espanyol: Concert de piano a l’Auditori de Lleida

Tots els semifinalistes rebran la quantitat de 250 €.

Jurat

- President d’honor: Miquel Pueyo París, alcalde de Lleida.

- Elisso Virsaladze, un dels actuals mites vivents del piano. Nascuda a Geòrgia la seva figura es considera una de les grans referències internacionals, tant en el camp de la interpretació com en el de la pedagogia.

- Erik Tawaststjerna, pianista finlandès, formata Hèlsinki, Viena, Moscou i Nova York. És un dels concertistes i pedagogs més reputat als països nòrdics.

- Riccardo Risaliti, emblemàtic pianista i crític musical italià format a Florència, la seva ciutat natal. Com a professor, imparteix classes a Milà, a Imola i al Mozarteum de Salzburg.

- Stanislav Pochekin, concertista i pedagog rus, catedràtic de piano al Conservatori del Liceu de Barcelona.

- Vladislav Bronevetzky, concertista i pedagog. Ha estat professor del Conservatori Txaikovski de Moscou i actualment és professor de l’ESMUC a Barcelona.

- Purificació Terrado, pianista i directora de l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

- Jordi Benseny, pianista i professor del Conservatori i Escola de Música Municipal de Lleida. Organitzador del Concurs Internacional Ricard Viñes.

- Secretari del jurat: Sr. Enric Prió, pianista i professor del Conservatori i Escola de Música Municipal de Lleida.