Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El contratenor Xavier Sabata i Vespres d'Arnadí presenten Alessandro Amante a l'Auditori

El contratenor Xavier Sabata i Vespres d'Arnadí presenten Alessandro Amante a l'Auditori


El proper diumenge, 15 d’abril a les 19 h, el públic tindrà l’oportunitat de poder escoltar un dels millors contratenors de l’actualitat.

L’Alessandro Amante serà el títol del treball que dibuixa la figura d’Alexandre el Gran a través de les òperes que li van dedicar grans compositors del barroc des de l’últim quart del s. XVII fins a la primera meitat del s. XVIII com ara G. F. Händel, L. Vinci, N. Porpora, L. Leo, F. Mancini i A. Steffani, entre d'altres. Moltes de les àries que s’interpretaran han estat oblidades durant segles i veuran la llum després de ser estrenades fa 300 anys.
Alexandre el Gran és el personatge històric més musicat de tota l’història de l’òpera amb més de 65 òperes que el tenen com a protagonista. A més, fou una figura  complexa i contradictòria capaç de la violència, l’arrogància i l’ambició implacable d’un conqueridor, però també de la generositat de qui reconeix la humanitat de l’enemic sentint-lo com un semblant.


El programa L’Alessandro Amante es va estrenar al Teatre Lliure de Barcelona el passat 22 de desembre i podrà escoltar-se de nou el proper 15 d’abril de 2018 a l’Auditori Enric Granados de Lleida.

Sobre XAVIER SABATA
S’ha consolidat com un dels millors contratenors de la seva generació. Nascut a Avià (Catalunya), es forma com actor a l’Institut del Teatre de Barcelona i es perfecciona a l’Esmuc i a la Musikhochschule de Karlsruhe. Després dels seus primer èxits al costat de William Christie i Les Arts Florissants, comparteix escenari amb orquestres com Europa Galante, Collegium 1704, Orquestra de Venècia, I Barocchisti, Al Ayre Español, El Concierto Español i Orquesta Barroca de Sevilla, col·laborant amb directors com Biondi, Jacobs, Savall, Curtis, Garrido, Bonizzoni, Fasolis, Marcon, Diaz Latorre, Bolton, Petrou, Minasi, Bicket i Moulds. El seu estatus d’estrella ascendent s’ha confirmat amb guardons com el Premio Ópera Actual 2013 i el Premi Tendències 2014. És un convidat freqüent al Théâtre des Champs-Elysées, Palais des Beaux-Arts (Brussel·les), Teatro Real de Madrid, Liceu i Palau de la Música de Barcelona, La Fenice de Vaenècia, Opéra de Cracovia, Opéra de Lausanne, Grand Théâtre de Genève, Theater an der Wien de Viena, Salle Txaikovski de Moscou i a les sales més importants de Londres i de Nova York. Ha cantat als Festivals d’Innsbruck, Aix-en-Provence, Ambronay, el Festival Händel de Halle, Via Stellae de Santiago i Festival Castell de Peralada.

Sobre VESPRES D’ARNADÍ
Vespres d'Arnadí és una orquestra barroca creada l'any 2005 per Dani Espasa i Pere Saragossa que ofereix versions plenes d'emoció, frescor i espontaneïtat, utilitzant instruments d'època i basant-se en fonts històriques. El seu nom recorda els concerts que al segle XVIII eren oferts habitualment als VESPRES com a postres dels sopars distingits de nobles i burgesos. Carabassa, sucre i ametlles són els ingredients de l’ARNADÍ, unes postres d'allò més antigues del sud de València.
El conjunt ha actuat en importants festivals de música antiga i clàssica d’Europa com són el Festival Händel de Halle, els festivals de música antiga de Praga, Madeira, Sevilla i Pirineus, festivals de Santander, Via Stellae de Santiago de Compostela, Ciclo Bach i Universo Barroco de Madrid, el Festival de Peralada i Torroella de Montgrí, etc.

Entrada: 20 €               Reduïda: 15 €


Podeu comprar les vostres entrades de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h a la taquilla de l’Auditori, al lloc web de l’Auditori i al lloc web de la temporada.