Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Diumenge 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua

Diumenge 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua

Aquest any es dedica al canvi climàtic. Les Nacions Unides, en declarar aquest dia mundial, tenen l'objectiu de fer reflexionar sobre l'aigua i com s'hi relaciona la societat. Enguany, la reflexió és més global: com ens enfrontem al canvi climàtic? Partint de la recerca de solucions, es focalitza en el paper central de l'aigua en les accions a fer, en les aportacions de la ciència, en fixar la mirada en la natura i en el què tothom pot aportar.


Així doncs, el Museu de l'Aigua de Lleida ens proposa reflexionar al voltant del canvi climàtic: què podem fer cadascú de nosaltres? Ens adonem de les conseqüències que té el canvi climàtic? Estem preparats per assumir-ho? Quin llegat deixarem a les generacions futures? Quin paper juguem nosaltres?

Partint de la recerca de solucions, ens hem de focalitzar en les aportacions de la ciència, en el paper central de l'aigua en les accions a fer, en fixar la mirada en la natura i en les accions que tothom pot aportar.
Hem de ser conscients del paper central de l'aigua al planeta i preservar-la. Per exemple, usant l'aigua de forma eficient i fomentant l'economia circular; garantint la preservació dels oceans i zones humides; promovent l'agricultura sostenible i reutilitzant les aigües depurades.
I a nivell individual, què podem fer? Doncs partir d'un acte bàsic: no malgastar aigua! I usar sistemes eficients d'estalvi energètic, fer un consum raonable, o fins i i tot un decreixement en molts aspectes de la nostra vida quotidiana.

I a #Lleida, què s'està fent? Per exemple, s'ha millorat la xarxa d'abastiment d'aigua potable per que sigui més eficient i s'està finalitzant la renovació del clavegueram per evitar abocaments incontrolats al riu.
També s'està recuperant el lligam de la ciutat amb el Segre, que s'havia anat perdent, amb el parc de la canalització, la Mitjana, els Aiguamolls de Rufea i el camí del riu, i fomentant l'Horta i els canals de regadiu.

Des del Museu de l'Aigua, tenim l'objectiu de difondre el patrimoni de l'aigua a Lleida, i com els usos tradicionals ens han llegat béns patrimonials però també sabers que, adaptats, encara son vigents avui.
Aquesta aturada pel coronavirus ens pot ajudar a replantejar moltes coses. Cap on creieu que anirem? Què podem fer a partir d'ara per millorar la nostra relació amb el planeta?

Reflexioneu, comenteu, compartiu!

#ensensortirem #Lleida #WorldWaterDay