Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El llargmetratge "Ardara" guanya la quarta edició dels premis Lleida Visual Arts

El llargmetratge "Ardara" guanya la quarta edició dels premis Lleida Visual Arts


Durant la inauguració de Som Cinema s’ha fet entrega del guardó Lleida Visual Arts, que ha recaigut en el llargmetratge ‘Ardara’, dels directors Xavier Puig i Raimon Fransoy. El jurat del premi, que ha hagut d’elegir entre els 10 projectes presentats, ha valorat de manera unànime la qualitat artística i de producció de la proposta, i la seva capacitat de difusió internacional. El guardó està dotat amb 10.000 euros de premi, cinc mil en metàl·lic i cinc mil més en serveis de postproducció a les instal·lacions del Centre de Producció Audiovisual Magical Media del Parc Científic i Tecnològic de Lleida, que ajudaran a acabar la producció del film, ha explicat Xavier Puig.

‘Ardara’ narra el viatge que emprenen María, Bruna i Macià en l’eclosió de la seva joventut. La pel·lícula reconstrueix aquest viatge, que els porta als penya-segats d’Ardara, Irlanda, través dels ulls de les persones que es van creuar en el seu camí i tracta d’entendre perquè mai van tornar a casa.

El premi Lleida Visual Arts 2017 pretén estimular l’activitat audiovisual de l’àmbit lingüístic català, en contribuir a la conclusió d’un llargmetratge, sèrie de ficció o documental de producció independent, d’autor o primers projectes realitzats per autors o productors, que promoguin un cinema alternatiu, emergent i de nous talents que estigui pendent o en fase de postproducció. El jurat d’aquesta edició està format pels professors de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Lleida Pep Oriol i Jorge Nieto i per la coordinadora del Centre Experimental de Cinematografia i Arts Audiovisuals de Catalunya – CECAAC, Heidi Quint