Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El Marraco va portar la il·lusió de Sant Jordi pels carrers de la ciutat

El Marraco va portar la il·lusió de Sant Jordi pels carrers de la ciutat

El Marraco va portar la il·lusió de Sant Jordi pels carrers de la ciutat

Ajuntament de Lleida

Nombrosos infants van seguir des dels balcons el seu pas per Lleida, una sortida singular coincidint amb la situació excepcional provocada per la Covid-19.

La sortida del Marraco va finalitzar davant de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida a les 20h, coincidint amb l'aplaudiment als i les professionals que estan en primera línia lluitant contra la malaltia.

Les activitats a l'entorn de Sant Jordi van finalitzar amb l'emissió de la conversa mantinguda per l'alcalde Miquel Pueyo amb l'escriptor Josep Vallverdú, que aquest mes d'abril havia de recollir la distinció de fill predilecte de Lleida

 

El Marraco va recórrer ahir a la tarda els carrers de la ciutat per portar l’alegria de Sant Jordi a tots els infants de Lleida en un moment en què a causa del confinament per la Covid-19, la gran festa de la cultura se celebra aquest any de manera diferent.

La sortida excepcional del Marraco va formar part de les activitats que l’Ajuntament de Lleida havia programat i proposat per poder gaudir de Sant Jordi sense sortir al carrer. Han estat nombrosos els infants i també adults que ahir a la tarda han sortit als balcons per saludar el Marraco al seu pas pels diferents barris de Lleida.

La rua del Marraco va finalitzar davant de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, com a símbol del suport d'un dels símbols més estimats de la ciutat a la tasca que realitzen els i les professionals que estan en primera línia lluitant contra la malaltia.

https://www.youtube.com/watch?v=L80FnJewTaA&list=PLRTY-TonoU8hQ-WTNBD4LW2SCmWoiIwlk&index=2&t=0s


L’activitat literària d’ahir a la tarda promoguda per l’Ajuntament de Lleida a les xarxes va continuar amb les converses per IG Live de Ferran Aixalà amb diferents autors i autores i editors per presentar les novetats editorials d’aquest 2020.

La primera xerrada de la tarda la va protagonitzar l’escriptor David Marin, amb la seva nova obra, “Appletown”, publicada per Pagès Editors. L’obra, segons va explicar Marin, “planteja un barri de lleidatans mafiosos a Nova York, amb restaurants de caragols on fan negocis bruts i amb un detectiu que es diu Johnny Pelegrí”. L’obra també té espai per una història paral·lela a Lleida. David Marin va guanyar la 10ª edició del premi Crims de Tinta de novel·la negra que convoca RBA, amb l’obra “Purgatori”.

L’actor i professor de teatre lleidatà Jordi Villacampa va parlar del seu segon llibre “La ciutat dels nens i de les nenes. Llunicity” (Pagès Editors). Villacampa va explicar que aquest llibre connecta amb el primer llibre que va publicar “La nena que volia ser a la lluna” , que va sorgir amb la participació de nens i nenes i tracta el tema de la mort des de la imaginació.

També es va presentar virtualment el llibre “El salón de los artistas exiliados en California”, de l’escriptora Núria Añó. Es tracta de la biografia de Salka Viertel, una dona jueva que havia escrit guions per Greta Garbo. Añó aprofundeix en la vida d’aquesta actriu i el seu entorn a la dècada dels 30 a Estats Units. Va cloure les converses Jaume Graus, de l’editorial Fonoll, que va exposar les novetats de l’editorial, situada a Juneda i creada l’any 2006.

Les activitats de Sant Jordi promogudes per l'Ajuntament de Lleida van acabar amb l’emissió d’un fragment de la conversa mantinguda entre l’escriptor Josep Vallverdú i l’alcalde de Lleida Miquel Pueyo. L’escriptor havia de recollir aquest mes d’abril la distinció de fill predilecte de la ciutat que li va atorgar el ple de la Paeria a principis d’aquest any. En la xerrada, l'escriptor es mostra molt content pel reconeixement de la ciutat i explica que està treballant en les seves memòries i també en dibuixos per fer-ne una possible exposició.

L'alcalde Pueyo va destacar que la narrativa i la novel·la de Vallverdú "constitueix una exaltació de tot allò que és viu. Dins l’univers de valors i missatges de la obra, destaquen la referència a la condició humana, a la història de les societats, i a les tradicions que es van esvaint. L’obra i la vida de Vallverdú ens recorden que no hem de témer res més que aquesta mateixa por, que no hem de deixar que ens emmetzini i ens descoratgi, i que necessitem recuperar actituds més tolerants, organitzar-nos i recuperar l’esperança en el futur i Si hi ha esperança –i penso que estem obligats a mantenir-la, encara que només sigui perquè la desesperança és moralment incorrecta i estem obligats a resistir davant del mal— és, en part, perquè continuem escrivint i donant testimoni com ho fa Vallverdú".