Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El Museu d’Art Jaume Morera acollirà la PUCK Cinema Caravana

El Museu d’Art Jaume Morera acollirà la PUCK Cinema Caravana

El Museu d’Art Jaume Morera acollirà la PUCK Cinema Caravana

El Museu d’Art Jaume Morera acollirà la PUCK Cinema Caravana

REGIDORIA DE CIUTAT I CULTURA

Dissabte 15 de maig, la rulot convertida en cinema  acompanyarà l’exposició “Carles Porta. La casa infinita”

L’il·lustrador i animador lleidatà va crear al 2009 la PUCK juntament amb l’artista Toni Tomàs

El Museu d’Art Jaume Morera de Lleida ha programat la PUCK Cinema Caravana el dissabte 15 de maig de 2021 a l’espai exterior de l’equipament, al carrer Blondel, en el marc de l’exposició "Carles Porta. La casa infinita" com una de les activitats paral·leles de la mostra.

La mostra, inaugurada el 23 de febrer i oberta al públic fins el 30 de maig, fa un recorregut a mode de revisió per l’obra de l’artista lleidatà Carles Porta i vol comptar amb la PUCK Cinema Caravana, un exemple de la capacitat de creació multidisciplinar de l’artista, com a extensió d’aquesta retrospectiva.

D’aquesta manera, i coincidint amb el programa d’activitats de la Nit dels Museus 2021, el Morera donarà la benvinguda a la gent que visiti l’exposició amb l’oportunitat de viure l’experiència insòlita inventada per Carles Porta de veure curtmetratges d’animació a dins d’una petita caravana.

La programació de la PUCK Cinema Caravana el 15 de maig al vespre servirà per situar el públic de forma pràctica en un dels aspectes més significatius de l’obra de Carles Porta: la manera diversa i inclassificable d’entendre formats com el dibuix, la poesia, el cinema o el disseny gràfic. I és que la PUCK, el cinema més petit del món, és una de les idees més atrevides de l’artista, que juntament amb Toni Tomàs va crear a finals de 2009 aquesta rulot convertida en sala de projecció que permet a públic de totes les edats descobrir curtmetratges d’animació d’autor que no es troben als circuits comercials i que solen estar restringits als festivals d’aquest gènere.

Precisament, la PUCK Cinema Caravana compta enguany amb una selecció de 13 curtmetrarges de temàtiques i tècniques diverses d’autors d’arreu del món escollits per Carles Porta d’entre els més aclamats dels 10 anys d’aquest petit cinema. El públic, abans d’entrar, pot triar quins d’aquests films veure en la sessió de projecció, encapçalada sempre per l’opening creat per Carles Porta exclusivament per a la seva PUCK.

Una dècada del petit cinema itinerant

La PUCK Cinema Caravana tancarà d’aquesta manera la celebració del seu desè aniversari, que s’ha vist interromput i alterat per la irrupció del COVID19. Tot i així, des de l’exposició que li va dedicar la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, “10 años de cine ambulante. PUCK Cinema Caravana”, fins ara, aquesta proposta que combina les arts de carrer amb el cinema d’animació ha pogut celebrar la seva primera dècada amb l’estrena d’un nou muntatge, PUCK i la seva troupe, i també amb una gira per diferents pobles de la província de Lleida d’un petit festival itinerant de l’animació i la il·lustració, el PUCK MicroFest, gràcies al suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

L'experiència que ofereix la PUCK per a tots els públics ha rebut, al llarg d'aquests 10 anys, una gran acollida, tant en l'àmbit de l'animació com en l'àmbit de les arts de carrer. De fet, el festival Senseportes d'Argentona li va atorgar al 2017 el premi del públic Pom d'Or al millor espectacle, el primer cop que aquest guardó es donava a una instal·lació. Al llarg d'una dècada, la PUCK ha viatjat a mig centenar de localitats. En total, suma 63.270 Km recorreguts, el que equival a una volta i mitja a la Terra, i pel seu interior màgic han passat més de 38.000 persones.