Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El Museu de l’Aigua se suma a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua

El Museu de l’Aigua se suma a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua

El Museu de l’Aigua se suma a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua

Hermínia Sirvent

Ha preparat per al 22 de març visites guiades al Molí de Sant Anastasi, al Dipòsit del Pla de l’Aigua i als Pous de Gel. A més, es farà jornada de portes obertes al Campament de La Canadiense. Enguany el lema de la celebració és “Aigua i treball”

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat diverses activitats amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra el dimarts 22 de març. Els espais del Museu de l’Aigua de Lleida han personificat el lema d’enguany “Aigua i treball” per reflexionar com el bon ús de l’aigua aporta beneficis per a tota la ciutadania. Lleida ha gestionat històricament l’aigua, amb la xarxa de regadius històrics, el subministrament d’aigua potable a la ciutat (amb el Dipòsit del Pla de l’Aigua i les fonts monumentals com a exponent), l’ús de l’aigua com a font d’energia (a l’antic molí fariner de Sant Anastasi i amb el canal i la central hidroelèctrica de Seròs) i com a eix vertebrador dels espais naturals de la Mitjana i el Camí del riu.

Aquests usos històrics de l’aigua han llegat un conjunt d’espais patrimonials que formen part del Museu de l’Aigua de Lleida. Per donar-los a conèixer, s’han organitzat un seguit de visites guiades gratuïtes el mateix dimarts dia 22 de març:

-Visita guiada al Molí de Sant Anastasi, a les 10h.

-Visita guiada al Dipòsit del Pla de l'Aigua, a les 11h.

-Visita guiada als Pous del gel, a les 12.30h.

Cal inscripció al telèfon 973 211 992.

Igualment, s’ha organitzat una jornada de portes obertes al Campament de La Canadiense de 10 a 14 h.

El Dia Mundial de l’Aigua és una iniciativa de les Nacions Unides a través del programa UN Water. El lema “Aigua i treball” d’aquest 2016 posa l’atenció en com la millor quantitat i qualitat de l’aigua suposa una millora de les condicions de les persones que treballen amb aquest element. De fet, l’aigua és present directa o indirectament en moltes feines i si està en bon estat aporta beneficis per al medi ambient i per a la societat i l’economia en general, ja que se’n beneficien tant els treballadors com les empreses. Per tant, aquest 2016 es vol incidir en l’aspecte laboral, després d’anys en què s’incidia especialment en garantir l’accés i el subministrament i en la salut i la qualitat de l’aigua.

Per a més informació dels espais: http://cultura.paeria.cat/museus-i-patrimoni/museu-de-laigua/museu

Per a més informació del Dia Mundial de l’Aigua i altres propostes de l’organisme a http://www.unwater.org/worldwaterday