Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El Museu de l’Automoció de Lleida exposa una nova Peça del Trimestre un microbús Alfa Romeo de l’any 1964

El Museu de l’Automoció de Lleida exposa una nova Peça del Trimestre un microbús Alfa Romeo de l’any 1964

El Museu de l’Automoció de Lleida, exposa com a Peça del Trimestre un microbús Alfa Romeo de l’any 1964 fabricat a Espanya per FADISA, (Fabricació d’Automòbils Diesel S.A.), sota llicencia d'Alfa Romeo Italia, cedit gentilment pel seu propietari, Sr. Miquel Gamón.

 

MICROBÚS ROMEO 2  any 1964

Les primeres unitats es van fabricar l’any 1959 de forma  idèntica al model italià,  amb 2 versions de motors, un dièsel de dos cilindres dos temps, de 1.158 cc. i un de gasolina de 4 cilindres, 1.300 cc.   però al poc temps, es van realitzar una sèrie de canvis que farien que el model fos cada vegada "més espanyol". El primer canvi va ser un motor dièsel mes potent i de menor consum, un Perkins tipus 4.99 de quatre cilindres i 1.621 cc. que assolia una velocitat Punta de 100 km/h.

Posteriorment, es va posar una caixa de canvis fabricada a Sevilla, que permetria portar el motor al màxim regim de 4.000 rpm. sense problemes. Alhora, també es va millorar l'embragatge i la direcció .

Tenia tracció davantera i es van fer carrosseries de furgó, xassís cabina, ambulàncies I també microbusos, com l'exposat al Museu,

El 1967, Fadisa va ser absorbida per Motor lberica, que va continuar la producció de les mateixes furgonetes,  però ja com a marca Ebro, els models F-100  i  F-108 durant alguns anys.