Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El Museu de l’Automoció Roda Roda exposa una nova ‘Peça del trimestre’

El Museu de l’Automoció Roda Roda exposa una nova ‘Peça del trimestre’

El Museu de l’Automoció Roda Roda exposa una nova ‘Peça del trimestre’

model P4-75 de la marca Rover, fabricat l’any 1955.

Rover va ser fundada per John Kemp Starley que inicialment fabricava bicicletes des de 1896 a Coventry, Anglaterra i poc després es va convertir en la fàbrica d’automòbils Rover Company LTD. El primer cotxe Rover va ser el 8CV a l’any 1904, amb un motor de 1,3 litres i 1 cilindre.

Entre els diversos automòbils produïts abans de la I Guerra Mundial destaca el famós 12 Cv  de 2,3 litres, i posteriorment, va construir el 8CV de 2 cilindres refrigerat per aire, i el Nine, amb motor OHV de 4 cilindres refrigerat per aigua. Durant la 2ª Guerra Mundial la fàbrica de Coventry va ser traslladada a Birmingham i a final dels anys 40 es va crear el Land Rover.

Els  P4 van ser unes sèries de cotxes de mida mitjana que va produir Rover entre 1949 i 1964  amb un total de 130.312 unitats fabricades. El  primer model va ser el 75, que és el que podem veure exposat al Museu i del que es van fabricar un total de 40.475 unitats.

La carrosseria era d’acer, però les portes, la tapa del maleter i el capó, van ser fabricats en aliatge d'alumini i magnesi. Els motors, de 4 i 6 cilindres, tenien les vàlvules d'admissió al damunt i les vàlvules d'escapament als laterals. El canvi era manual de quatre velocitats.