Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El Museu de l'Automoció exposa una nova Peça del Trimestre: Lancia Delta Integrale EVO 1

El Museu de l'Automoció exposa una nova Peça del Trimestre: Lancia Delta Integrale EVO 1

Museu de l'Automoció Roda Roda

Carrer de Santa Cecília, 22 (davant dels Camps Elisis), 25001 Lleida

Horari: De dimarts a dissabte d' 11 a 14h i de 17 a 20 h

Diumenges i festius, d'11 a 14 h

Dilluns tancat

 

Al Saló de Ginebra de 1989 es presentava el Lancia Delta Integrale 16v amb 200 CV, versió que es va homologar en el Grup N i que fou el cotxe a batre fora de l'asfalt. De fet, era un cotxe de ral·li amb matrícula, un cotxe dur, salvatge i car, però que proporcionava unes sensacions úniques.

El 1991 arribava  el Lancia Delta Integrale Evoluzione, que és el vehicle que podem veure al Museu, gentilment cedit pel seu propietari Sr. Alfredo Jauset. La mecànica aconseguia els 210 CV i s'augmentaven els passos de roda en 50 i 60 mm en cada eix. Estèticament espectacular, a l'interior equipava elements de luxe com l'aire condicionat, la direcció assistida i els alçavidres elèctrics.

El 1992, el Lancia Delta aconseguia el seu sisè i últim campionat mundial i el 1993 sortia al mercat l'últim Lancia Delta HF Integrale, l’ Evoluzione II: la potència augmentava fins als 215 CV i incloïa un catalitzador de tres vies. L'objectiu era millorar una mica els baixos i encara que el seu pes augmentava en 40kg, el seu comportament era més noble en un major rang de revolucions: ja no era l'esportiu salvatge de fa uns anys, ara era molt més eficaç i de grans prestacions.