Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El pop rock del grup revelació XIULA arriba aquest dissabte amb l’espectacle “Dintríssim” als concerts familiars de l’Orfeó lleidatà a l’Auditori Enric Granados

El pop rock del grup revelació XIULA arriba aquest dissabte amb l’espectacle “Dintríssim” als concerts familiars de l’Orfeó lleidatà a l’Auditori Enric Granados

Dissabte 7 de març

18.30 h a l’Auditori Enric Granados

Preu: 10 € reduïda - 12 € general

Referent en la música familiar i educativa del país, els quatre músics del grup Xiula, creadors de cançons ja clàssiques en les escoles catalanes com “Verdura i Peix” o “Polls”, presentaran aquest dissabte 7 de març a les 18:30h a l’Auditori Enric Granados el seu nou treball “Dintríssim”, on fan un espai de coneixement, d’estima, de gaudi però sobretot, d’autodescobriment a través d’una mirada amable cap al món interior i la mateixa persona.

Diuen que som el que mengem però encara és més cert i més inqüestionable que som la música que escoltem. Estan molt bé les cançons per aprendre coses però què tal si més enllà d’aprendre, ens qüestionem el món? En aquest sentit, la música infantil ha de ser revolucionària, i revolucionària vol dir que ens parli de la VIDA, en majúscules, però acariciant la màgia de les coses petites i incertes. Per què no parlem als nens de les maneres d’estimar o de com a vegades pressentim que uns ulls propers ploren? Per què no els parlem dels somnis i els nervis incontrolables que els confondran tard o d’hora, del bulling, de tot el que ens estan esquerdant les pantalles i sí, també de per què ens empenyen a menjar coses que realment ens fan mal?

Els Xiula fa temps que caminen, fa temps que llencen a l’aire cançons de protesta amb les que el públic infantil riu, es diverteix i al·lucina, però aquest tercer disc promet ser una sorpresa per tots aquells que encara no els coneixen. Un recorregut per l’interior del cos humà és el fil que lliga catorze històries precioses, que entrellaça estils musicals de tots els colors (inclòs un mantra que convida a la meditació) i que esdevé una suau i valuosa arma per a canviar-ho tot.

Xiula és una experiència única d’animació musical: fan cançons, pròpies i per encàrrec, creen espectacles i en general, animen a tot tipus de públic. I tot amb una mirada farandulera però professional, treballen amb contiguts crítics i amb esperit. Estan connectats al món de l’educació i a les necessitats i conflictes de les persones i la nostra societat.

Tot un conjunt de cançons que lluny d’infantilitzar, dignifiquen el paper de la música familiar i es converteixen en eines pedagògiques molt valuoses. Des de temes per aturar l’assetjament escolar, com “Rispect”, fins a composicions en la recerca de la pau, com “Deshanti Mantra” o els coneguts temes que incideixen en l’alimentació, com “Sucre” i “Verdura i Peix”.

Amb “Dintríssim” els Xiula fan un espai de coneixement, d’estima, de gaudi però sobretot, d’autodescobriment a través d’una mirada amable cap al món interior i la mateixa persona.

 

XIULA. Dintríssim

Músics i educadors: Rikki Arjuna, veu i guitarres, Jan Garrido, veu i guitarres, Adrià Heredia, baix i veus

Marc Soto, percussió, bateria i veus

Edat recomanada: a partir de 3 anys

Aquest concert s’inclou dins de la programació de La Temporada Lleida, programació estables d’arts escèniques i música.
Les entrades es poden comprar online al web www.latemporadalleida.cat , www.orfeolleidata.cat i al lloc web de l’Auditori www.auditorienricgranados.cat

També es poden comprar presencialment  a les taquilles del Teatre de la Llotja,  l’Escorxador i l’Auditori i a l’oficina de Turisme de Lleida.

L’horari de la taquilla de l’Auditori és de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h i el dia del concert la taquilla obrirà una hora abans.