Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El premi especial a la millor interpretació del repertori d’Enric Granados, novetat del XXII Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

El premi especial a la millor interpretació del repertori d’Enric Granados, novetat del XXII Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

37 pianistes d’arreu del món competiran en el certamen que se celebra a l’Auditori Enric Granados del 25 al 30 de juny que, a més, per primer cop també es retransmetrà en ‘streaming’

La XXII edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes atorga, enguany, un nou guardó: el premi especial a la millor interpretació del repertori d’Enric Granados. Els aspirants que arribin a la semifinal hauran d’oferir en aquesta prova un recital de 35 minuts que, obligatòriament, haurà d’incloure una de les peces del repertori del músic lleidatà. Amb aquesta iniciativa, l’organització vol  sumar-se d’aquesta manera a la commemoració de l’Any Granados.

37 pianistes arribats d’arreu del món(9 de l’estat espanyol) competiran en el concurs, que se celebra a l’Auditori Municipal Enric Granados del 25 al 30 de juny. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit avui la presentació del certamen, acompanyat de la tinent d’alcalde, Montse Parra, de l’organitzador del concurs, Jordi Benseny, de la directora de l’Auditori, Puri Terrado, i de la també pianista, M. Carme Grasa, sponsor del certamen, juntament amb IFR Group i GLS Prefabricats.

El paer en cap ha agraït molt especialment la implicació dels patrocinadors i ha destacat l’excel·lent progressió del concurs Ricard Viñes destacant, a més, la inclusió de Granados en el certamen internacional “tenint en compte la celebració de l’Any Granados i la relació d’amistat que existia entre els dos músics”.

El nou premi per al millor intèrpret del repertori d’Enric Granados, dotat amb 1.000 euros, es lliurarà amés dels habituals, premi al millor intèrpret del repertori Ricard Viñes, dotat amb 2.000 euros; el Primer Premi del concurs (6.000 euros amb el patrocini d’IFR Group), el Segon Premi (3.000 euros), el Tercer Premi (1.500 euros) i el Premi Especial al millor participant de nacionalitat espanyola (1.000 euros). A més, cada semifinalista obtindrà una borsa de viatge de 180 euros.

L’organització ha subratllat el creixent prestigi del concurs en l’àmbit mundial gràcies al prestigi que ha adquirit el certamen en els darrers anys per la composició del jurat, l’organització de l’esdeveniment i per la difusió que se’n fa des que el concurs es va adscriure a la Fundació Internacional Alink-Argerich, de la qual n’és presidenta la famosa pianista argentina Martha Argerich. Com en l’edició anterior, prop de la meitat dels participants conviuran amb famílies lleidatanes durant els dies del concurs. La procedència dels candidats –que no tenen més de 28 anys- és molt diversa, des de Japó, Xina o Corea fins a diferents països d’Amèrica, passant per la pràctica totalitat del territori europeu.

El preludi el concurs serà l’activitat “Vine a tocar el piano a la plaça de Ricard Viñes!”, que es durà a terme el 22 de juny a les 18.00, en què es convida els pianistes de qualsevol nivell i estil a interpretar alguna peça en el piano que es col·locarà a l’esmentada plaça. El concert inaugural serà dissabte, 27 de juny, a les 20 h, a càrrec del pianista anglès Peter Donohoe, a l’Auditori Enric Granados i amb entrada gratuïta amb invitació.

Les proves del concurs també són obertes a tot el públic i es desenvoluparan a la sala 2 de l’Auditori a partir de diumenge 26 de juny. Des de llavors, s’aniran succeint les diferents fases classificatòries fins arribar a la prova final, que tindrà lloc el dimecres, 29 de juny, a les 16 h. El lliurament de premis serà el dijous, 30 de juny, a les 20 h, i inclourà una breu actuació dels guanyadors. Cal destacar com a novetat d’aquesta edició que tant els concerts com les proves es podran seguir en directe via streaming, gràcies a la col·laboració de Lleida TV que els emetrà a través del seu web i el de l'Auditori Municipal Enric Granados.

El jurat l’integren pianistes i concertistes, molts d’ells amb una dilatada trajectòria docent: Stanislav Pochekin, Vladislav Bronevetzky, Peter Donohoe, Hamsa Al-Wadi Juris, Rubén Gimeno, Purificació Terrado, Jordi Benseny i Enric Prió (secretari del jurat).

La presentació de la XXII edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes ha finalitzat amb l'actuació del pianista i alumne del Conservatori Municipal de Música de Lleida Jordi Aguilar, de 16 anys.