Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El Quartet Teixidor interpreta Narcís Bonet

El Quartet Teixidor interpreta Narcís Bonet

El proper dijous, 4 de juny a les 20.30 h el Quartet Teixidor tanca el cicle de Música de Cambra de l’Auditori Municipal Enric Granados  que es va iniciar al mes de febrer amb un concert d’aquest mateix quartet de corda.

En aquesta ocasió el Quartet Teixidor oferiran al seu públic Les Tres peces per a quartet de corda de Stravinski que composà l’any 1914.De Narcís Bonet  interpretaran les Sis Cançons Populars Catalanes de Narcís Bonet  que el Quartet Teixidor estrena per primera vegada. Per cloure la 2a temporada com a quartet re­sident a l’Auditori, res millor que música de Beethoven amb la interpretació de  les Arpes de Beethoven.

Quartet Teixidor

El Quartet Teixidor neix l’any 2003 amb la intenció de donar a conèixer partitures oblidades i interpretar-les al costat de les grans obres del repertori quartetístic. Pren el nom del compositor, organista i teòric musical Josep Teixidor i Barceló (1752-1814), nascut a Seròs (Lleida).

El Quartet Teixidor ha rebut classes de membres del Orpheus Quartet i del Quartet Casals. Ampliant el seu repertori, ha col·laborat amb els pianistes Joan Pagés i Santi Riu, la mezzosoprano Marta Infante, el flautista Xesco Grau i el guitarrista Carles Trepat, amb qui ha enregistrat el disc “Sea strings” amb música d’Eduard Rodés.

Ha realitzat concerts per tota la geografia catalana. El 2008 fou convidat a tocar a la sala Josef Dobrovský de Brno (República Txeca), on interpretà música de Josep Teixidor, Eduard Toldrà i Xavier Gols.

Per la confecció dels programes de concert, un dels principals objectius del quartet és presentar repertoris on s’hi combinin les grans obres del gènere amb obres infreqüents o oblidades de compositors catalans com Ramon Carnicer, Pau Marsal, Claudi Martínez Imbert, Felip Pedrell, Enric Morera, Enric Granados i, evidentment, Josep Teixidor. Fruit d’aquesta tasca de recuperació del patrimoni musical, ha publicat un CD amb la música de cambra del compositor Celestino Vila de Forns (1829-1915). Paral·lelament, també interpreta regularment quartets de compositors catalans contemporanis i recentment ha enregistrat un CD amb quartets de Lluís Guzman, Anna Cazurra i Jordi Capellas.

Des de la temporada 2013/2014, el Quartet Teixidor és quartet resident de l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

El Cicle de Música de Cambra conclou amb l’últim dels concerts d’aquest quartet de corda. Aquest concert compta amb la col·laboració de Matoll que oferirà una degustació al finalitzar el concert.

Les entrades de tots els concerts es poden adquirir a la taquilla de l’Auditori de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 i el preu de tots ells  és de 10 € i la reduïda 8 €. Les entrades també es poden adquirir mitjançant el lloc web www.auditorienricgranados.cat