Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El Quartet Teixidor interpretarà "Si vera somnia" a l'Auditori municipal Enric Granados

El Quartet Teixidor interpretarà "Si vera somnia" a l'Auditori municipal Enric Granados

Divendres 27 de maig, 20.30 h. Auditori municipal Enric Granados. 10 € \ Reduïda: 8 €

Amb aquest concert la formació resident de l’Auditori tanca aquesta temporada el seu cicle de concerts a l’Auditori Municipal Enric Granados, interpretarà el seu repertori juntament amb el baríton Toni Marsol.

El Quartet Teixidor pren el mar com a font d’inspiració, contemplat de dues maneres ben diferents: l’espurneig i la brillantor me­diterrànies dels poemes de Joan Maragall descrits per Toldrà enfront la tristesa i ma­lenconia que es desprenen del poema Dover Beach de Matthew Arnold, al qual Samuel Barber hi posà música el 1931.

A la segona part, podrem escoltar l’estrena de “Si vera somnia” de Jordi Domènech, escrit a partir de poemes eròtics del Cançoner de Ripoll. Nascuts d’una mà anònima a finals del segle XII, constitueixen el recull més important en llatí de temàtica eròtica de Catalunya. Els textos ens recorden el Carmina Burana, recollit a Baviera a la mateixa època.

El baríton Toni Marsol inicia la seva carrera al Conservatori de Cervera per acabar-la a Barcelona, amb Carmen Bustamante, obtenint el Premi d´Honor de Cant en el Conservatori Superior de Música del Liceu.

De gran versatilitat, el seu repertori abarca des de l’Edat Mitjana i el Renaixement fins als nostres dies, passant per tots els gèneres (Lied, Òpera, Oratori...) i diferents autors, entre els que cal destacar: Monteverdi (Vespro, L’Orfeo....), Bach (Magnificat, Passió segons St. Joan, Passió segons St. Mateu...), Händel (Messies...), Schumann (Dichterliebe), Schubert (Die Schöne Müllerin), Beethoven (Simfonia n.9), Mozart (Misses, Requiem, Le Nozze di Figaro, Die Zauberflöte, Don Giovanni, etc

Entre les seves interpretacions han destacat el Papageno de la Flauta Màgica, el Figaro de Le Nozze di Figaro i el Don Giovanni de Don Giovanni de Mozart, el Gianni Schicchi, el Marcello de la Bohème i el Scarpia de Tosca de Puccini etc.

Ha treballat amb orquestres com la Simfònica del Vallés, Filharmonia de cambra de Barcelona, Barcelona 216, Orquestra Barroca Catalana, Orquestra Nacional d’Andorra, Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Orquestra de Cadaqués, Orquestra Simfònica d’Andalusia, Orquestra del Teatre Lliure etc.

El Quartet Teixidor  està format per Irantzu Zuasti (violí) , Joan Marsol, violí , Jordi Armengol ( viola)  i Xavier Roig (violoncel)

Quartet Teixidor

El Quartet Teixidor neix l’any 2003 amb la intenció de donar a conèixer partitures oblidades i interpretar-les al costat de les grans obres del repertori quartetístic. Pren el nom del compositor, organista i teòric musical Josep Teixidor i Barceló (1752-1814), nascut a Seròs (Lleida).