Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El talent de Pixar a Animac 2021: Conferències de Daniel Lopez Muñoz, dissenyador i director de personatges a "Soul", i Lee Unkrich, director de "Coco"

El talent de Pixar a Animac 2021: Conferències de Daniel Lopez Muñoz, dissenyador i director de personatges a "Soul", i Lee Unkrich, director de "Coco"

El talent de Pixar a Animac 2021: Conferències de Daniel Lopez Muñoz, dissenyador i director de personatges a "Soul", i Lee Unkrich, director de "Coco"

El talent de Pixar a Animac 2021: Conferències de Daniel Lopez Muñoz, dissenyador i director de personatges a "Soul", i Lee Unkrich, director de "Coco"

Daniel López Muñoz serà enguany el padrí d’Animac Campus i oferirà una conferència, presencial a Lleida, on repassarà la seva feina com a dissenyador de personatges a ‘Up’, ‘La Luna’ o ‘Brave’, entre altres

Lee Unkrich, director de ‘Coco’ i ‘Toy Story 3’, conversarà amb estudiants d’animació de l’escola ECIB

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que organitza l’Ajuntament de Lleida del 25 de febrer al 7 de març, comptarà enguany amb dues conferències d’excepció que tenen com a nexe d’unió l’estudi d’animació Pixar: una amb Daniel López Muñoz, dissenyador i director artístic de personatges a Soul”, l’última producció de Pixar, i l’altra amb Lee Unkrich, director de “Coco”“Toy Story 3”, entre altres films d’èxit.

El padrí d’Animac Campus d’aquesta 25a edició d’Animac serà el dissenyador i director artístic de personatges Daniel López Muñoz, un dels artistes que ha donat forma a Joe Gardner: primer protagonista afroamericà del llargmetratge Soul”, l’última producció de Pixar dirigida per Pete Docter. Daniel López Muñoz repassarà la seva feina en una conferència única, el pròxim 27 de febrer a les 19.00 hores, al Teatre de La Llotja de Lleida i que es retransmetrà també en línia.

En col·laboració amb ECIB, l’Escola de Cinema de BarcelonaAnimac presenta “Una conversa amb Lee Unkrich” que es podrà veure en aquesta edició d’Animac, el 25 de febrer a les 19.00 hores, a través del canal de YouTube del certamen. Els alumnes d’animació i cinema d’ECIB conversaran amb el director estatunidenc, qui repassarà la seva trajectòria i els seus treballs per a Pixar.

Unkrich va arribar a l’aclamat estudi el 1994, on va començar com a muntador a “Toy Story”, la primera pel·lícula de Pixar. Després de 25 anys d’èxits, primer com a muntador, després codirigint films com “Monstruos, S.A.”“Toy Story 2”“Buscando a Nemo”, i posteriorment dirigint pel·lícules multipremiades com “Toy Story 3”“Coco”, el 2019 Unkrich va anunciar la seva marxa de Pixar.

 

DANIEL LÓPEZ MUÑOZ, PADRÍ D’ANIMAC CAMPUS 2021

El colombià establert a Barcelona, Daniel López Muñoz, és un veterà de Pixar, hi treballa des de 2006, i compta amb una carrera excepcional a les seves espatlles en l’art de dissenyar personatges (“Up”“La Luna”“Brave”“Coco”). Abans d'unir-se a Pixar, López Muñoz va treballar per a Blue Sky Studios en direcció d'art per a "Ice Age 2" i en desenvolupament visual per a "Robots". Recentment, acaba de concloure el seu treball de desenvolupament visual i direcció artística d'il·luminació a la pel·lícula "Luca"d’Enrico Casarosa també per a Pixar, que està previst que s’estreni en cinemes aquest estiu de 2021.

El padrí/padrina d’Animac Campus és una figura creada en la passada edició d’Animac per donar empenta i promocionar aquest espai dedicat als estudiants de cinema i animació, un dels públics més fidels del certamen i futurs professionals del món de l’animació.

En la passada edició, la padrina d’Animac Campus va ser Nuria G. Blanco, productora i creadora espanyola que treballa al guardonat estudi d’animació irlandès Cartoon Saloon, d’on han sortit joies de l’animació que s’han projectat en anteriors edicions d’Animac, com “The Breadwinner”“The Secret of Kells” “Song of the Sea”, entre moltes altres produccions.