Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El transport del material hidroelèctric, en una mostra al Museu de l’Aigua

El transport del material hidroelèctric, en una mostra al Museu de l’Aigua

El Museu de l’Aigua presenta aquest dimecres 13 de juny a les 19h, la mostra de fotografies antigues sobre el transport de la maquinària de les centrals hidroelèctriques, a càrrec de Feliu Izard, col·leccionista.

Es tracta d’una selecció d’imatges antigues de l’Arxiu Izard, que mostren com es va transportar, fa cent anys, les grans peces per a les centrals hidroelèctriques. Les centrals, situades en molts casos en loocs poc accessibles a l’època, havien d’acollir grans màquines construïdes en altres països, i s’havien de portar fins al seu emplaçament definitiu per les carreteres i camins del moment. Per fer-ho, es feien servir locomòbils, trens renards i altra maquinària, avui vehicles desconeguts i que podem observar a les fotografies.

La mostra consisteix en un plafó on les imatges es presenten en 5 àmbits que volen respondre les preguntes dels enunciats: Què hi havia al país? Què calia traginar? Què van fer? Com ho van traginar? I una selecció d’imatges d’Utxesa.

Aquesta mostra inaugura el cicle de micro-exposicions que promou el Museu de l’Aigua per presentar projectes de recerca sobre les temàtiques del museu, en aquest cas la construcció de les centrals hidroelèctriques.

L’exposició es podrà visitar fins a finals d’any a la sala de l’exposició permanent del Campament de La Canadiense (av. Miquel Batllori 52 – Lleida) i es pot visitar de dimarts a divendres de 10 a 14h i dissabtes de 17 a 20h, amb entrada lliure