Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El VIè Festival Interfado se celebrarà durant dos caps de setmana al Cafè del Teatre

El VIè Festival Interfado se celebrarà durant dos caps de setmana al Cafè del Teatre

Ana Roque, Hana Kogure i Margarida Guerreiro

Lleida tornarà a ser a partir de demà la capital del fado, les organitzadors han decidit ampliar la programació a dos caps de setmana consecutius, incloent diverses activitats paral·leles.

El Cafè del Teatre serà la seu central del certament que també acollirà com a prèvia als recitals, durant  els quals es farà una degustació de cuina portuguesa a càrrec de Mateu Blanch, xef del restaurant del parador de Lleida. El concert inaugural amb la portuguesa Ana Roque.

La sisena edició es complementa amb dos exposicions una al Cafè del Teatre sobre la pintora Yara Moraes i una altra a l'espai Orfeó amb el resultat dels tallers de creació artística. El cinema portuguès projectarà al Funatic “Cartas de la Guerra” basada en un llibre de l’autor portuguès Antonio Lobo Antunes.

 

EXPOSICIÓ | IMATGES DE TRADICIÓ I BOHÈMIA / YARA MORAES

Del 12 al 29 d'octubre

Interfado / Orfeó Lleidatà


INTERFADO | 6è Festival Internacional de Fado de Lleida
«ANA ROQUE»

Divendres 20 d'octubre, 22.30 h Preu: 15 € / Anticipada: 12 €

A la veu de la cantant Ana Roque s'hi afegeix un trio de músics portuguesos amb diferents bagatges que treballen per a mostrar una nova imatge de les melodies que ens porta el Fado.

La guitarra de João David Almeida, el violoncel de Susana Castro Santos i el baix de Miguel Menezes són els companys d'aquest viatge, que expressa el Fado d'una forma particular. Una invitació a conèixer un nou Fado ple de Lisboa i de Tejo evocant la història i cridant-nos a nous descobriments. Una finestra oberta a la cançó de Portugal des de nous punts de mira.


Ho organitza: Fundació Orfeó Lleidatà

 

INTERFADO | 6è Festival Internacional de Fado de Lleida

FADO&DANSA amb la ballarina EVA MOON
Concert amb HANA KOGURE

Dissabte 21 d'octubre, 22 h .Preu: 15 € / Anticipada: 12 €

La japonesa Hana Kogure ens explica en unes breus paraules el què ens oferirà en el seu concert: 'En el meu projecte musical vul posar en relleu la innocència de la veu humana, que és al mateix temps, el mirall de diferents experiències personals, com el sofriment, el dolor, el conflicte social, la separació i com no, de vegades també l'alegria.

En aquest festival, m'agradaria cantar temes propis i també els poemes de Tiago Patricio que vaig musicar l'any 2011 a Porto, en estreta comunicació amb l’autor. Acabaré l'actuació amb temes de Fado tradicional d'acord amb la meva manera personal d'entendre aquest gènere. Masayo Nagata, una coneguda pianista de jazz japonesa, m'acompanyarà aconseguint així, un espectacle molt més complert i ric en sonoritats. Espero que la meva manera de percebre el Fado farà possible el diàleg entre les diferents cultures que durant el Festival ens anirem trobant.'

Ho organitza: Fundació Orfeó Lleidatà

 

INTERFADO | 6è Festival Internacional de Fado de Lleida
«MARGARIDA GUERREIRO»

Concert amb tast gastronòmic

Divendres 27 d'octubre de 2017 | 22.30 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 €

Margarida Guerreiro, va nèixer a l'Alentejo, Portugal. Ja de nena se la coneixia en els ambients fadistes per la seva veu càlida, molt pròpia i el seu singular talent fins al punt que el 1991, va ser convidada a cantar al que seria un dels concerts més importants de la seva carrera, un dels últims concerts de Amália Rodrigues.

El 1997, Margarida va guanyar el prestigiós AMALIA atorgat pel club de Fado a Lisboa. El 2002 va gravar el seu primer disc "SAL & MEL", deixant la porta oberta per al que seria el seu segon disc "ENCORES- FADO - Live" (Disc Antena1) en associació amb Custódio Castelo. A inicis de 2007 publica el tema " Ausente" , part de la banda sonora de la telenovel·la "Vila Faia" i el tema "O que nunca te direi" banda sonora de la novel·la brasilera "Revelaçao".

L'any 2008 registra amb la "7 Sois Orkestra" l'àlbum "A night in Sicily" i va ser una de les veus convida a l'àlbum "Fadário".

Ho organitza: Fundació Orfeó Lleidatà