Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Elia Cecino, Youngho Park i Danylo Saienko, finalistes del XXIV Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

Elia Cecino, Youngho Park i Danylo Saienko, finalistes del XXIV Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

Elia Cecino, Youngho Park i Danylo Saienko, finalistes del XXIV Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

Elia Cecino, Youngho Park i Danylo Saienko, finalistes del XXIV Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

REGIDORIA DE CIUTAT I CULTURA

El jurat també ha triat el millor participant espanyol d'aquesta edició que ha estat Pedro López Salas

El recital dels tres finalistes tindrà lloc aquest dissabte 3 de juliol a les 19 h a l’Auditori Municipal Enric Granados. Actuaran acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Víctor Pablo Pérez. I seguidament tindrà lloc la deliberació del jurat i el lliurament de premis

Avui, la resta de concursants que no han passat a la final oferiran 2 concerts oberts a tota la ciutat: un tindrà lloc a les 18.30 h al pati de l’IEI i l’altre tindrà lloc a les 20 h a la Seu Vella de Lleida, davant de la porta dels Apòstols

El jurat del XXIV Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes ha seleccionat els finalistes d'aquesta edició que són: Elia Cecino, Youngho Park i Danylo Saienko. Així mateix, el jurat també ha triat el millor participant espanyol d'aquesta edició que ha estat Pedro López Salas.

Aquest dijous ha estat el darrer dia de les proves corresponents a les semifinals del Concurs amb els següents participants per ordre de recital: Anna Leyerer (Rússia 1989), Pedro López Salas (Albacete, 1997), María Narodytska (Ucraïna, 1988), Youngho Park (Corea del Sud, 1993) i Danylo Saienko (Ucraïna, 1991).

Elia Cecino nascut a Itàlia el 2001. Guanyador del XXXVI Premio Venezia així com d’altres competicions internacionals, ha actuat com a solista amb orquestres de reconegut prestigi internacional. Des de 2014 tocar regularment en recitals en solitari en llocs com el Teatro Versi de Trieste, La Fenice de Venècia, Teatro Olimpico de Vicenza, Sala dei Giganti a Padova, Palazzo Litta a Milà...Mentre que durant el 2016 va participar en una gira de concerts pels Estats Units.

Youngho Park nascut el 1993, a Incheon, Corea del Sud. Al llarg de la seva carrera, ha obtingut nombrosos reconeixements concursos, inclòs el Primer Premi al Concurs de Piano Liszt de Corea, el Segon Premi al Concurs Internacional de Piano Young Piano Stars de Berlín i el Gran Premi al Samick-Seller. Concurs de piano. A més, com a acompanyant de veu, Park va rebre el "Premi al millor acompanyant" de l'Associació Coreana Schubert i el Concurs Yeonji-Lied a la seva terra natal, Corea del Sud. Ha actuat amb l’Orquestra Simfònica Nacional de Lituània, l’Orquestra Filharmònica Gunpo i l’Orquestra Filharmònica de la Universitat Nacional de Seül.

Danylo Saienko neix a Ucraïna el 1991. Entre els nombrosos premis que ha aconseguit al llarg de la seva trajectòria destaquem: 1er premi Concurs de piano Maria Canals (2015), 1er Premi Concurs Internacional de Piano "GIORGOS Thymis "(Tessalònica, 2015), 1er Premi Concurs Internacional de Piano Massarosa (Itàlia, 2018) ;  1er premi Concurs internacional de piano “Fausto Zadra” (Abano Terme / Itàlia, 2018), 1er premi Concurs de piano de Kristian Tkaczewski 2019 (Busko-Zdroj, Polònia), 3 premi Concurs de piano "Luciani Luciano" 2020.

Millor participant espanyol: Pedro López Salas nascut a Albacete l’any 1997, actualment estudia un màster en interpretació de piano al Royal College of Music de Londres. Guanyador de multitud de premis en concursos nacionals i internacionals recentment ha estat convidat per participar al Concurs Internacional Vendome Prize de Nova York, el proper mes d’octubre. Ha actuat arreu d’Espanya i Europa en  auditoris com el Manuel de Falla de Granada, Aachen Theatre, “Wiener Saal” de Salzburg, Palau de la Música de València, Teatro la Maestranza de Sevilla etc.

El recital dels tres finalistes tindrà lloc aquest dissabte 3 de juliol a les 19 h a l’Auditori Municipal Enric Granados. Actuaran acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Víctor Pablo Pérez. I seguidament tindrà lloc la deliberació del jurat i el lliurament de premis. Venda d’entrades a l’Auditori i online www.auditorienricgranados.cat

Avui, divendres, mentre els finalistes assagen amb l’Orquestra Simfònica del Vallès el recital que tindrà lloc dissabte, la resta de concursants que no han passat a la final oferiran 2 concerts oberts a tota la ciutat: un tindrà lloc a les 18.30h al pati de l’IEI (inscripció i registre a l’IEI) i l’altre tindrà lloc a les 20h a la Seu Vella de Lleida, davant de la porta dels Apòstols (reserva telefònica al 973239698 i online a www.paeria.cat/entrades/web/cultura ).