Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Els equipaments museístics i expositius municipals obren les seves portes aquest dissabte 6 de juny

Els equipaments museístics i expositius municipals obren les seves portes aquest dissabte 6 de juny

 

Des de la Regidoria de Cultura i Ciutat s’han elaborat els plans de reobertura per garantir una visita segura i confortable a totes les sales, així com per a la correcta conservació dels elements patrimonials i artístic que conserven i exposen.

Tots els equipaments obriran sense oferir visites guiades ni tallers i només s’hi podrà accedir individualment i en grups de convivència, seguint les normes de seguretat sanitàries.

Els equipaments museístics i expositius municipals obren les seves portes aquest dissabte, 6 de juny. Després d’haver tancat el passat 13 de març a causa de les mesures sanitàries i de seguretat dictades per fer front a la pandèmia del Covid-19, la regidoria de Cultura i Ciutat de l’Ajuntament de Lleida i els diferents equipaments municipals porten setmanes treballant per elaborar el seus respectius plans de reobertura per garantir una visita segura i confortable a les seves sales, amb la màxima seguretat tant per al públic com per als treballadors, així com per a la correcta conservació dels elements patrimonials i artístics que conserven i exposen. En aquests moments de desconfinament progressiu, els museus poden contribuir d’una manera decisiva a la recuperació dels espais de socialització i a proporcionar una experiència que convidi a redescobrir el patrimoni cultural de la nostra ciutat des de noves perspectives.
El Museu d’Art Jaume Morera torna obrir en el seus horaris habituals de l’estiu, amb l’exposició “Inventari General”, que és una mostra a mig camí entre una acurada selecció d’obres de la seva col·lecció i l’obertura al públic del seu magatzem.
El Museu de l’Aigua, en els seus diferents espais del Campament de la Canadenca i del Dipòsit del Pla de l’Aigua obre també les seves sales en el seu horari habitual, i ho fa també el Museu de l’Automoció Roda Roda, amb la peça del trimestre: Lancia Delta Integrale EVO1 (Vehicle de la marca italiana de 1991, basat en els cotxes de ral·lis, cedit pel Sr. Alfredo Jauset) una exposició prorrogada fins al mes de setembre.
Per la seva banda, la Casa dels Gegants obrirà en horaris de tarda entre setmana i els habituals de cap de setmana amb la seva exposició permanent. El Centre d’Art la Panera obrirà les seves portes el dimarts 16 de juny amb l’oferta expositiva programada en el moment del tancament del centre i un projecte d’Ernest Costadrefa sobre la seva reobertura. Finalment, el Museu de Lleida ja va anunciar que també obriria el 6 de juny.
Tots aquests equipaments obriran sense oferir visites guiades ni tallers i només s’hi podrà accedir individualment i en grups de convivència, seguint les normes de seguretat sanitàries: serà obligatori l’ús de mascareta, s’hauran de mantenir distàncies de seguretat de dos metres, desinfectar-se les mans amb la solució hidroalcohòlica que proporcionaran els museus i no es podran tocar objectes ni vitrines. A més, l’aforament general estarà reduït a la capacitat establerta en cada fase de l’estat d’alarma i el servei d’atenció al públic orientarà els visitants en la seva visita.

Casa dels Gegants

De dimarts a divendres, de 17 a 20 h
Dissabtes, d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h
Diumenges i festius, d’11 a 13.30 h

Centre d’Art la Panera

De dimarts a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h
Diumenges i festius, d’11 a 14 h
Dilluns, tancat

Museu d’Art Jaume Morera

De dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i 18 a 20 h
Diumenges i festius, de 10 a 14 h
Dilluns, tancat

Museu de l’Aigua: Dipòsit del Pla de l'Aigua

Dissabtes i diumenges, d’11 a 14 h

Museu de l’Aigua:Campament de la Canadenca

De dimarts a divendres, d’11 a 14 h i Dissabte, de 17 a 20 h

Museu de l’Automoció Roda Roda

De dimarts a dissabte, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h
Diumenges i festius, d'11 a 14 h