Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Ermengol cedeix la seva obra a l’Ajuntament de Lleida

Ermengol cedeix la seva obra a l’Ajuntament de Lleida

Ermengol cedeix la seva obra a l’Ajuntament de Lleida

El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit la firma de la donació de l’obra de l’humorista gràfic i il·lustrador Armengol Tolsà, Ermengol, a l’Ajuntament de Lleida.

Més de 20.000 dibuixos originals i publicacions que interpreten la història de Lleida i el món en els darrers 35 anys

El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit la firma de la donació de l’obra de l’humorista gràfic i il·lustrador Armengol Tolsà, Ermengol, a l’Ajuntament de Lleida.

Es tracta de més de 20.000 dibuixos originals, gairebé la totalitat de la seva producció com a humorista gràfic en la premsa escrita, i els exemplars dels seus llibres publicats, que ara passaran a estar custodiats per l’Arxiu Municipal de Lleida.

Alhora, una selecció representativa dels seus millors treballs formarà part de la col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera. Fins al 10 de gener es pot visitar a la pinacoteca lleidatana una mostra representativa del contingut de l’obra cedida. L’exposició aplega una quarantena d’originals i una desena de publicacions de l‘autor que esdevenen un petit repàs retrospectiu de la seva trajectòria que mostra una crònica del que ha succeït a Lleida i al món en els darrers 35 anys.

A l’acte ha assistit, a més del mateix Ermengol, el regidor de Ciutat i Cultura de la Paeria, Jaume Rutllant; el director del Museu Morera, Jesús Navarro, i la cap de l’Arxiu Municipal, Iolanda Enjuanes.