Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Es donen a conèixer els guanyadors dels Premis Literaris 2018

Es donen a conèixer els guanyadors dels Premis Literaris 2018

 Es donen a conèixer els guanyadors dels Premis Literaris 2018

Josep Ballester Roca (guanyador del premi d'assaig Josep Vallverdú 2018) i Amadeu Vidal i Bonafont (guanyador del premi Poesia Màrius Torres 2018). imatge de Paeria Comunicació

premis literaris 2018Avui, divendres 16 de novembre, s'ha fet públic en roda de premsa al Saló de Plens del Palau de la Paeria, els veredictes dels jurats dels Premis Literaris de Lleida, convocats per l'Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida a través de l'institut d'Estudis Ilerdencs.

La participació als dos premis ha comptat amb un total de 57 originals, 39 dels quals opten al 23è premi de poesia Màrius Torres, amb una dotació de 6.000 €, i 18 originals que opten el 35è premi d'assaig Josep Vallverdú, amb una dotació de 9.000 €.

Ahir, a la nit es van reunir els jurats dels dos premis per a emetre veredicte.

 

 

El jurat del 35è Premi d'assaig Josep Vallverdú 2018 composat per:

  • Elena Casacuberta
  • Teresa Iribarren
  • Màrius Serra
  • Salvador Giner
  • Josep M. Sala-Valldaura

 

Van fallar a favor de l'obra: Atles d’aigua i pedra de Josep Ballester Roca

 

Josep Ballester Roca (València)

En 1985 es va llicenciar en Filologia catalana. Des de llavors ha estat professor de llengua i literatura contemporània de batxillerat i a la Universitat de València. També vicepresident de l’ AELC i és membre de l'AJELC  (Assocació de Joves Escriptors en Llengua Catalana , AILLC Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes  (North American Catalan Society) i del PEN català. Ha col·laborat a les publicacions El Temps, Reduccions, La RellaAvuiLevanteTVV, Aiguadolç, Revista de Catalunya, L'Illa, Revista de Lletres, Daina, Serra d'OrEl País.

 

El jurat del 23è Premi de Poesia Màrius Torres 2018 composat per:

  • Josepa Contijoch
  • Xavier Macià
  • Jordi Marrugat
  • Eduard Sanahuja
  • Cèlia Sànchez-Mústich

 

Van fallar a favor de l'obra: Emboscada d' Amadeu Vidal i Bonafont

 

Amadeu Vidal i Bonafont (Barcelona, 1973)

És enginyer forestal per la Universitat de Lleida. Treballa en el foment d'associacions de propietaris forestals i en la restauració de boscos cremats. Ha estat guardonat amb diferents premis: Amadeu Oller (1991), Premi Anna Dodas (1993), Premi Ciutat de Mallorca (1995). És autor de les següents obres poètiques publicades: Pou de tardor (Barcelona, 1991), Cor de metall (Ciutat de Mallorca, 1995), Nits d'Encens (Barcelona, 1992), Forestlàndia (Ciutat de Mallorca, 1999 i finalista del premi Miquel Àngel Riera 1997). Amb l'obra Invisibles,(Barcelona, 1996) ha estat guardonat amb el premi Salvador Espriu per a poetes joves 1995. Amb Les hores salvades, (Barcelona, 2001). Guardonat amb el Premi Josep M. López Picó 2000. 120 dracmes (Ciutat de Mallorca, 2006). L'última obra publicada ha estat Projeccions (Pagès Editors, 2010) guardonat amb el Premi Grandalla 2009. L’any 2011 guanya el 16è premi de poesia Màrius Torres amb el poemari Juny.

 

La Nit literària de Lleida se celebrarà avui divendres 16 de novembre en el marc de l’Auditori Enric Granados, a les 19h. L’acte públic donarà a conèixer els guardonats en les dues modalitats, amb qui el conductor de la vetllada, Martí Gironell,  mantindrà una tertúlia literària, que ens acostarà a les dues obres premiades i als seus autors respectius.

Com és habitual, la segona part de la gala oferirà un espectacle literari que enguany s’emmarca en la celebració del 80è aniversari del poeta JORDI PÀMIAS, recentment guardonat amb el  Premi Nacional de Cultura 2018.
L’estrena de l’ espectacle CAMP D’ALZINES. 80 anys de camí Pàmias, produït per l’Ajuntament de Lleida, ens acostarà  a la figura i l’obra del poeta de Guissona.


L’espectacle multidisciplinari pautat per un discurs audiovisual, estarà interpretat per l’actriu Sílvia Bel i l’actor Manuel Veiga,  amb la música en directe d’un duet de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.