Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies ESCENA! Movistar presenta: OSO LEONE + PBSR al Cafè del Teatre

ESCENA! Movistar presenta: OSO LEONE + PBSR al Cafè del Teatre

Dijous 10 d'octubre

21.30 . Cafè del Teatre

Recull la teva invitació a botigues Movistar Lleida

ESCENA! Movistar OSO LEONE + PBSR

Els mallorquins Oso Leone, van sorprendre fa un parell de temporades amb un àlbum homònim en el qual el folk era el gènere dominant. Unísons ben temperats, guitarres serenes i càlids arranjaments modelant un discurs substancial que obligava a seguir-los el rastre allà on fossin. El que no s’esperava és que el seu itinerari creatiu ulterior tingués tan gran amplitud. Ni que convertís en anècdota les conquestes d’un passat tan proper com estimulant.

Aquell prometedor debut va fer engreixar l’agenda del grup, que ara presenta “Mokragora”, àlbum que convida a unir els infinits punts d’un planisferi conceptual fascinant. Alliberats del funcional equipatge folk que va caracteritzar la seva incursió discogràfica precedent, s’endinsen en territori incògnit disposats a realitzar un excepcional treball de camp, prenent mostres de la vegetació circumdant i capturant imatges d’un entorn en perpètua mutació. Disc paisatgístic, en què prevalen els espais oberts. La plàcida hipnosi induïda per la recurrent plantilla rítmica -la seva declaració a la duana d’influències és del tot aclaridora: discos de tropicàlia, hip-hop, psicodèlia o ethio-jazz-, la política instrumental de mínims i els textos essencials efectuen una maniobra envoltant , subtil i gradual, que introdueix l’oient dins de les cançons i, el més important, li permet habitar-les.

 

PBSR és el projecte en solitari de Pablo Serrano, compositor i multi-instrumentista murcià de 25 anys resident a Londres. Amb formació clàssica – va estudiar guitarra clàssica al Conservatori de Música de Múrcia – decideix anar-se’n a Madrid a estudiar producció creativa, que continuarà al London College of Music especialitzant-se en tecnologia musical i composició per a cinema amb una beca de la Fundación SGAE.
Com a compositor ha treballat amb dissenyadors gràfics (D&AD New Blood, IED Madrid), fotògrafs (PBSR | Mirada Introspectiva), directors de cinema (Ridley Scott Associates, Tate Modern) a més de formar part com a guitarrista i cantant de la instal·lació “Take em here by the Dishwasher “de l’artista Ragnar Kjartansson i Kjartan Sveinsson (ex-Sigur Rós) al Barbican Centre de Londres. El seu últim EP, llançat a la primavera de 2018 i titulat “… and Dusky Doors” (Yucatan Records, UK) es va estrenar amb el seu primer single “Volcano” al programa de Phil Taggart de la BBC1.