Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies La violinista Clara-Jumi Kang substituirà Esther Yoo per interpretar El Concert de Sibelius amb l’Orquestra Simfònica Camera Musicae

La violinista Clara-Jumi Kang substituirà Esther Yoo per interpretar El Concert de Sibelius amb l’Orquestra Simfònica Camera Musicae

Per motius aliens a l’organització i per malaltia, la violinista Esther Yoo no actuarà amb l’OCM aquest cap de setmana.

La violinista guardonada al Concurs Internacional Tchaikovsky, Clara-Jumi Kang, interpretarà el concert per a violí de Jean Sibelius.

 

Divendres, 22 de febrer

20.30 h. Auditori Municipal Enric Granados. Entrada: 30 € / Reduïda: 25 €

Orquestra Simfònica Camera Musicae
Clara-Jumi Kang, violí
Tomàs Grau, director

Per motius aliens a l’Orquestra Simfònica Camera Musicae d’última hora, la violinista Esther Yoo cancel·la la seva actuació per malaltia.

La violinista Coreana Clara-Jumi Kang serà l’encarregada de substituir Yoo en tots els concerts de l’OCM. Una artista d'impecable elegància i equilibri que ha forjat una gran carrera internacional actuant amb les principals orquestres i directors d'Àsia i Europa.

Guardonada en diversos concursos internacionals d’alt prestigi, Clara-Jumi Kang va ser guardonada l’any 2015 al Concurs Internacional Tchaikovsky, el Concurs Internacional de Violí d'Indianapolis l’any 2010 i els primers premis al Concurs de violí de Seül (2009) i al Concurs de violí Sendai (2010).

 

 

Repertori

J. SIBELIUS: Concert per a violí i orquestra, op. 47
A. DVORÁK: Simfonia núm. 8, op. 88

Intèrprets

Orquestra Simfònica Camera Musicae

Clara-Jumi Kang, violí
Tomàs Grau, director

Tenir l’oportunitat de sentir a qui l’any 2015 va ser guardonada al Concurs Internacional Tchaikovsky interpretant el concert per a violí de Sibelius, és veritablement un goig i un honor.

Sibelius i Dvorák ocupen un lloc destacat en la història de la música per haver superat amb escreix el repte que el nacionalisme musical es va fixar a finals del segle XIX: aconseguir una combinació equilibrada i coherent entre els elements tradicionals i moderns. Finlàndia i la República Txeca van obtenir amb aquests dos compositors una rellevància internacional sense precedents pel que fa a la creació musical, de manera que van convertir aquestes “petites” músiques nacionals de “petits” països en quelcom infinitament més gran i irreemplaçable.

Els tres moviments del dificilíssim concert de Sibelius combinen virtuosisme tècnic i exigències expressives amb melodies inspirades en la cultura tradicional i amb l’orquestració dels grans compositors romàntics com Brahms. En els quatre moviments de la simfonia de Dvorák hi podrem sentir la influència en els ritmes de les danses bohèmies i les melodies d’inspiració folklòrica, mantenint sempre el caràcter cordial i afectuós que caracteritza aquesta obra.

 

Sobre Clara-Jumi Kang, violí

Artista d'impecable elegància i equilibri, ha forjat una carrera internacional actuant amb les principals orquestres i directors d'Àsia i Europa. Guanyadora del Concurs Internacional de Violí d'Indianapolis 2010, li han estat atorgats altres guardons com els primers premis al Concurs de violí de Seül (2009), el Concurs de violí Sendai (2010) i guardonada al Concurs Internacional Tchaikovky al 2015.

Després d'haver debutat a l'edat de cinc anys amb l'Orquestra Simfònica d'Hamburg, Kang ha actuat amb orquestres europees de primer nivell com la Leipzig Gewandhaus, Orquestra de Cambra de Colònia, Kremerata Baltica, Filharmònica de Rotterdam, Orquestra Nacional de Bèlgica i Orquestra de la Suisse Romande.

Als Estats Units ha actuat amb les orquestres simfòniques d'Atlanta, New Jersey i Indianapolis, així com amb la Mariinsky Orchestra, NHK Symphony Orchestra, Tòquio Metropolitan Symphony Orchestra, New Japan Philharmonic, Hong Kong Sinfonietta, NCPA Beijing Orchestra, Macau Philharmonic i Taipei Symphony.

Figura molt valorada a Corea, on torna anualment per gires, Clara-Jumi Kang ha tocat amb totes les principals orquestres del seu país. El 2012 va ser seleccionada per l'important diari coreà Dong-A Times com una de les "100 persones més prometedores i influents de Corea", i va ser distingida amb el Daewon Music Award 2012 pels seus excel·lents èxits internacionals, a més de ser nomenada Músic de l'Any de Kumho el 2015.

Ha col·laborat amb directors de la talla de Valery Gergiev, Vladimir Fedoseyev, Andrey Boreyko, Christoph Poppen, Vladimir Spivakov, Yuri Temirkanov, Gidon Kremer, Gilbert Varga, Lü Jia, Myun-Whun Chung, Heinz Holliger i Kazuki Yamada, entre d'altres.

Actualment, Clara-Jumi Kang interpreta el Stradivarius "Ex-Strauss" de 1708, generosament a càrrec de la Fundació Cultural Samsung Corea.