Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Exposició de pintures i mercadet de labors a benefici de Mans Unides

Exposició de pintures i mercadet de labors a benefici de Mans Unides

L’exposició restarà oberta fins al dimecres dia 29 de desembre, amb horari de d’ 11 a 14 i de 17 a 20h.

Casa dels Gegants – Sala Alred Perenya

d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.


Aquest any Mans Unides presenta una gran i variada mostra de pintures, escultures i tota mena de labors. Tot plegat amb molta originalitat.

 

PROJECTE 2017

MILLORA DE L’AGRICULTURA RAMADERIA I ORGANITZACIÓ DE LES COMUNITATS DE CAMPEROLS

Haití té al voltant de deu milions d’habitants. És el país més pobre d’Amèrica i la situación ha empitjorat els darrers anys degut a les inundacions i al terratrèmol que va patir el gener de 2010. Una agricultura precària ocupa el 70% de la población activa i la major part de la población ha de fer front a un greu problema d’inseguretat alimentària crónica. El 54% de la población té menys de 14 anys i l’analfabetisme supera el 65%. A Boden hi viuen 8000 persones, més de la meitat-el 52%- són dones. Es tracta d’una població relativament jove: el 54% no arriba als 30 anys. En aquesta comunitat hi abunden les pèrdues ocasionades pel pas freqüent de ciclons, la qual cosa ha suposat pels seus habitants una constant descapitalització durant els darrers anys. Els ingresos de les famílies no són suficients per satisfer les despeses d’educació, sanitat i alimentació.

Cal tenir en compte, a més, l’aïllament en què viuen. Molts pagesos abandonen la zona per anar a buscar feina a Puerto-príncipe o a la República Dominicana.

Actualment demanen la col·laboració de Mans Unides per millorar, durant 24 mesos, els ingresos i l’alimentació de 150 famílies de pagesos de Boden (unes 750 persones). Es tractaria de millorar les tècniques agrícolas i ramaderes facilitant-los llavors, animals de cria i eines.

Mans Unides sufragarà aquestes despeses així com també facilitarà personal d’acompanyament i administratiu (75%). L’organització local i els beneficiaris aporten els materials de construcción, la mà d’obra, l’allotjament i el transport (25%).

 

Organitza: Mans Unides

Col·labora: Ajuntament de Lleida