Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies FEM BANDA - XIV FESTIVAL INTERNACIONAL DE BANDES DE MÚSICA DE LLEIDA

FEM BANDA - XIV FESTIVAL INTERNACIONAL DE BANDES DE MÚSICA DE LLEIDA

Del 30 de juny al 2 de juliol

La nostra ciutat acollirà més de 600 músics que participaran vinguts des de Mallorca, País Valencià, La Rioja, Aragó i, d’arreu de Catalunya.

 

Aquestes són les 9 formacions musicals que hi participaran en la present edició:

  • Agrupación Musical Rapitenca
  • Asociación Musical Gaspar Sanz de Calanda
  • Banda de Música del Camp Redó
  • Banda i Escola de Música de Sa Pobla
  • Banda Municipal de Música d’Alcanar
  • Banda Sinfónica de La Rioja
  • Sociedad Unión Musical de Soneja
  • Unión Musical Porteña
  • Banda Municipal de Lleida

 

RODA DE PREMSA FEM BANDA 2017Sense perdre gens de vista les línies directrius del Fem Banda, continuem apostant fermament pels nostres compositors, esforçant-nos per aconseguir que les obres que interpretaran les bandes  participants en el Concurs Simfònic siguin d’autors catalans celebrats i reconeguts. En concret, les bandes simfòniques interpretaran l’obra guanyadora en el Concurs de composició de la Federació Catalana de Societats Musicals de Catalunya, el poema simfònic Everest:The Great Ascent, del compositor coetani Ignasi Reverté.

El concert inaugural anirà a càrrec, conjuntament, de la Banda Municipal de Lleida i la Unió Musical Porteña de València.

El Concurs d’Arts Plàstiques proposarà a tothom que vulgui  crear el seu propi instrument de música artesanalment amb objectes i materials reciclats i, alhora fomenta valors lligats a l’educació mediambiental, tot explorant la creativitat i la imaginació.

El concurs simfònic que es desenvoluparà el dissabte a la tarda a l’Auditori Enric Granados, estarà presidit per Salvador Brotons, director titular de la Banda Municipal de Barcelona i, assistit per l’italià Matteo Giiovanni Aderi, director titular de la Banda di Caravaggio i Albignano a Milà. El tercer membre del tribunal serà el compositor de l’obra obligada.

 

Destaquem la Cercavila Festiva del dissabte al matí per l’eix comercial on les bandes mostren la seva versatilitat i ens ofereixen espectacle, alegria i alhora un petit tast de música de concert. Els Concerts a la fresca oferiran les melodies a les poblacions veïnes com és el cas de la plaça del Fortí a Alcarràs i la plaça Lluís Pelegrí a Torres de Segre.

Com a fi de festa, la matinal del diumenge als camps Elisis aplegarà  totes les bandes participants en una desfilada excepcional i molt vistosa a partir de les 11 h, a més dels concerts en el passeig central que oferiran cadascuna de les formacions musicals. La cloenda espectacular a les 13 h. amb l’entrega dels Premis i amb la interpretació conjunta del pas doble català Avant! sempre avant! composat per Cosme Ribera l’any 1912 i, dedicat als músics de la Banda Popular de Lleida, una formació que acabaria esdevenint la segona Banda Municipal de la ciutat de Lleida, el precedent més immediat de l’actual Banda Municipal de Lleida creada el 1996.

 

Per a més informació:

www.bandadelleida.es