Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Festa dels Fanalets de Sant Jaume

Festa dels Fanalets de Sant Jaume

Aquest cap de setmana es celebra la festa dels Fanalets de Sant Jaume molt popular i estimada a la nostra ciutat. Avui, dijous 23 de juliol es lliuren els premis  del LXXIV Concurs de Fanalets a les set de la tarda, a la Sala Alfred Perenya de la Regidoria de Cultura (Casa dels Gegants) sota la presidència de les primeres autoritats i junta de l’Agrupació.

Posteriorment, a les vuit, al pati gòtic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (antic Hospital de Santa Maria) acollirà la Xª representació escènica de l’obra “Sant Jaume ve de Galícia”, de Carles Cepero, adaptada al català per Albert Llorens, a càrrec de l’Agrupació Teatral TOAR, amb la col•laboració de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.

Divendres, 24 de juliol, Festa dels Fanalets de Sant Jaume

Com es fa cada any, es celebrarà la tradicional missa dels Fanalets de Sant Jaume a les set i mitja a la parròquia de la Mare de Déu del Carme, presidida pel bisbe de Lleida Mons. Joan Piris. Al finalitzar la celebració tindrà lloc la benedicció dels fanalets, que els infants portaran a la Romeria

La Romeria dels Fanalets s'iniciarà a dos quarts de nou, davant la parròquia de la Mare de Déu del Carme a la Rambla de Ferran.

L'Ordre de la Romeria serà el següent: Ball de Bastons, Gegants de la Paeria, Penó de Sant Jaume portat per les pubilles i junta de l’Associació de veïns de Jaume I, el Sr. Bisbe i consiliari, les autoritats i la Junta de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, els concursants premiats al Concurs de Fanalets, la Banda Municipal de Música que precedeix  la imatge de Sant Jaume, acompanyada pels infants de la ciutat amb fanalets.

La Romeria dels Fanalets farà el recorregut següent: Rambla de Ferran, carrers Democràcia i Carme, Plaça de la Sal, Porta Ferrissa, carrer Sant Joan, plaça Sant Joan, plaça Paeria i carrer Major. fins arribar a la capella de Sant Jaume del Peu del Romeu.

La Cloenda de la Romeria es celebrarà al pati de les Comèdies, davant la seu de la regidoria de Cultura amb la pregària a Sant Jaume dels Fanalets i la benedicció final dels infants, per cloure amb el Ball de Bastoners, Ball de gegants i darrera interpretació de la Banda de Música Municipal de Lleida.

Com acte final a dos quarts de deu hi haurà la X Caminada Nocturna del Camí de Sant Jaume, qui vulgui participar la sortida serà des de la capella del Peu del Romeu fins  a l’ermita de Butsènit.
Ho organitza: Amics del camí de Sant Jaume i Centre Excursionista de Lleida.

 

Dissabte 25 de juliol, festa de Sant Jaume

A les nou del matí, a la capella del Peu del Romeu:
Celebració de la Santa Missa, oficiada per Mn. Vicenç Alfonso, consiliari de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. Serà aplicada en sufragi de tots els pessebristes difunts.

Al  migdia, a la torre campanar de la Seu Vella:
Repic de campanes en honor a Sant Jaume, organitzat per la Confraria de Campaners de Catalunya.

Podreu visitar El Peu del Romeu durant tota la jornada, la seva capella romandrà oberta.