Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies GUITARRA BUSCA ENSEMBLE AMB LAURA FONTANALS I LLEIDART ENSEMBLE

GUITARRA BUSCA ENSEMBLE AMB LAURA FONTANALS I LLEIDART ENSEMBLE

Aquest concert de música de cambra dona el tret de sortida a la temporada de tardor 2017 de l’Auditori Municipal Enric Granados. La temporada de tardor presenta 20 propostes musicals en formats diversos i per a tots els públics.

 

Divendres, 22 de setembre, 20.30 h. Sala 2. Auditori Municipal Enric Granados

Entrada: 10 € i 8 €

 

Laura Fontanals, guitarra

LleidArt Ensemble
Violins- Christian Torres i Ariadna Gabarrell

Viola- Núria Garcia
Violoncel- Oriol Aymat
Flauta- Neus Puig
Piano-Marta Castelló
Guitarra busca Ensemble és una proposta musical que pretén explorar i revelar diferents sonoritats en la música de cambra utilitzant la guitarra com a instrument principal. En un mateix concert  es podran escoltar diversos timbres i combinacions singulars a mesura que la guitarra es va fonent en ensembles formats per instruments de vent, corda fregada o corda percutida, donant així la oportunitat a l’espectador de descobrir múltiples textures i possibilitats d’un dels instruments populars més arrelat a la nostra cultura. El programa està format per una primera part d’obres del segle XX-XXI, amb el compositor bolivià Jaime Zenamon, l’italià Mario Castelnuovo-Tedesco i el català Eduard Rodés, i acaba amb el quintet per a guitarra i cordes més conegut del compositor italià Luigi Boccherini, el Quintet en Re Major, G 448. Un recorregut retrospectiu i contemporani amb aroma europeu en el món de la guitarra que faran del concert una experiència única.

 

REPERTORI:

Reflexões Nr. 6 per a Guitarra i Violoncel      J. ZENAMON
I.Fluido
II.Doloroso
III. Vivissimo

Fantasia Op. 145 per a Guitarra i Piano   M. CASTELNUOVO-TEDESCO
I. Andantino (quiet and dreamy)
II.Vivacissimo (leggero e volante)

A walk around the port, per a Guitarra, Flauta, Violí, Viola i Violoncel    E. RODÉS

– pausa –

Quintet en Re Major G 448 per a Guitarra i Quartet de corda L. BOCCHERINI
I.Pastorale
II.Allegro maestoso
III. Grave assai – IV. Fandango

LAURA FONTANALS CLOP

Nascuda a Lleida (1987), inicia els estudis musicals amb Carles Herràiz. Becada dos anys consecutius per AIE, i Premi de recerca per la Universitat de Vic, Laura Fontanals és llicenciada en Interpretació de la Guitarra (2011) i en Pedagogia de la Guitarra (2012) pel Real Conservatori Superior de Música de Madrid amb Miguel Trápaga. Máster en Interpretació de la Guitarra amb perfil de Música de Cambra (2014)

a la Hochschule für Musik Franz Listz de Weimar, Alemanya, amb Ricardo Gallén. Estudia Estratègies de Màrqueting Musical en reds socials 'DigiMediaL_musik' a la Universitat de les Arts (UdK) de Berlin (2015).

Ha rebut classes magistrals de guitarristes com Carles Trepat, Leo Brouwer, David Russel, Odair Assad, Joaquin Clerch, Margarita Escarpa, Àlex Garrobé, Armando Marrosu, Marco Smaili, Pablo Márquez, Costas Cotsiolis, Jukka Savijoki o Ignacio Rodes, entre altres.

Ha actuat com a solista amb la Jove Orquestra de Ponent (JOP) i amb la Orquestra

Simfònica de la UAM. Ha tocat en sales com l'Auditori Nacional de Madrid, l'Auditori Enric Granados de Lleida i en diferents Auditoris d'Espanya així com en diferents ciutats d'Alemanya: Berlin, Munic, Lübeck, Weimar o Erfurt.

Ha presentat diferents projectes com Després de tot (2013) en Homenatge al poeta

Miquel Martí i Pol o Dones (2016), espectacle que combina les històries de quatre dones catalanes amb música de quatre compositors. Aquest últim espectacle és representat tant en Alemanya com en Espanya.

Al 2014 creo al Duo Cordart amb la cellista berlinesa Katja Lorenz, amb qui han presentat Històries d'amor i desamor (2015-16) i Retrats, el seu últim projecte que presenten en l'actualitat.

LLEIDART

Lleidart Ensemble és un grup de joves músics que han compartit estudis i experiències musicals al llarg dels últims anys. Tots ells s’han format inicialment a Catalunya i

després han ampliat els seus estudis musicals amb postgraus i màsters en escoles d’alt prestigi d’arreu.

El grup neix de la necessitat i voluntat de construir un espai de creació musical de qualitat, obrint-se a qualsevol tipus d’estil i anant sempre més enllà dins l’àmbit de la música de cambra. Partint de la base d’una formació compartida a l’ESMuC, d’un potencial artístic ric i variat i de l’amistat que els uneix, LleidArt Ensemble vol conjugar les seves inquietuds en un projecte motivador que ampliarà l’oferta cultural actual.

Des de la temporada 2013/14 són grup resident a l’Auditori Enric Granados de Lleida i

des d’aquesta temporada 2014/15 també són grup vinculat a l’ESMuC. Es van estrenar a l’Auditori de Lleida l’any 2013 amb el seu primer concert familiar i per escolars El Carnaval dels animals, així com el concert musico-poètic titulat Aqua i el concert per a quintet de cordes Dos de Cinc.

Des de llavors han realitzat concerts de cambra en diversos formats, combinant la música amb altres disciplines artístiques com la poesia, el teatre o la pintura i participant del procés comunicatiu i d’expressió de la millor manera global fent que el públic visqui la música amb naturalitat.

Han produït espectacles infantils com El Trencanous, han participat en importants festivals com el Musiquem Lleida, el Festival Jove del Vendrell, Festival Concordia de la Seu Vella, Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya i han gravat també el seu primer CD amb música del compositor Antoni Tolmos per a un espectacle infantil de la companyia Zum-Zum Teatre.

LleidArt Ensemble ha volgut sumar-se als múltiples homenatges que s’han dut a terme

aquest any en el centenari de la mort del compositor lleidatà Enric Granados amb

l’espectacle infantil “El petit piano”, Cartes a Granados i l’homenatge coral “El Cant de les estrelles” sota la direcció de Pedro Pardo

El preu de les entrades és 10 € i la reduïda: 8 €

Podeu comprar les vostres entrades a la taquilla de l’Auditori de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h i mitjançant el lloc web de l’Auditori:

www. auditorienricgranados.cat