Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies HALIR TRIO INTERPRETA Granados i Dvorák

HALIR TRIO INTERPRETA Granados i Dvorák

HALIR TRIO INTERPRETA Granados i Dvorák

HALÍŘ TRIO

Dissabte, 11 de juny, 20.30 h. Sala 2. Auditori Municipal Enric Granados Preu: 12 € / 10 €

Trios de Granados i Dvorák

Halír Trio

Eduardo García Salas, violí / Jana Podolská, violoncel / Václav Mácha, piano

El HALÍŘ TRIO és una formació creada per donar a conèixer la figura del gran violinista txec Karel Halíř (Vrchlabí 1859­ Berlín 1909).

Halíř va formar part també del Trio Schumann juntament amb el pianista George Schumann (1866-1952) i el cellista Hugo Dechert. Aquesta formació, a part d'actuar a les sales més importants  d'Europa, va tocar també al Teatro español de Madrid el 9 de febrer de 1904. Nou mesos més tard, el 20 de novembre, a la sala de la Unión musical de Madrid, Enrique Granados estrenava les seves Escenes romàntiques per a piano.

Granados i Halíř tenen més coses en comú del que a primera vista ens podria semblar. El 9 d'abril de 1886 Enrique Granados va tocar amb Ricard Viñes la Tarantella per a dos pianos de Louis Moreau Gottschalk. compositor americà que va descobrir a Caracas el talent de la gran pianista veneçolana Teresa Carreño, qui als sis anys publicà la seva primera obra Gottschalk Waltz, dedicada a Gottschalk. Quan el 28 d'octubre de 1899 Halíř es fa càrrec de l'estrena europea de la Sonata per violí i piano en la menor, op. 34 de la compositora americana Amy Beach, la pianista acompanyant va ser Teresa Carreño.

Eduardo Garcia Salas, violí

Inicià els seus estudis de violí al Conservatori de Lleida amb el Mestre Leopold Gil i l’any 1996 es graduà a la Universitat d’Ostrava amb el Professor Zdeněk Gola. Posteriorment, estudià a la Hochschule für Musik de Nuremberg amb Hans Peter Hoffmann.Realitza estudis de violí barroc amb Lucy van Dael al Conservatori d’ Amsterdam. Ha actuat amb formacions de mú­sica antiga de Praga com el Collegium 1704 i Musica Florea i a casa nostra amb l’Orquestra Barroca Catalana.

Entre el 1995 i el 1998 fou membre de la JONE. A més, ha tocat amb la Janáček Philharmonie d’Ostrava, la Prague Philharmonie, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, la Filhar­mònica della Scala de Milà entre d’altres formacions. Des de l’any 2003 i fins el 2008 va ser concertino de l’OJC.

Actualment és concertino de l´Orquestra del Teatre Karlín de Praga i membre de la secció de primers violins de l’Orquestra Filharmònica Txeca de Praga en qualitat de col·laborador.

Eduardo García és des de 2011 l´alma mater del Festival Karel Halířque es celebra a Vrchlabí i a Praga, i on hi han col·laborat artistes com Ivan Ženatý, Natasha Korsakova, Jiří Vodička o el Quartet Casals.

Eduardo García toca amb un violí Johannes Uldaricus Eberle 1750.

Jana Podolská, violoncel

Finalitza els seus estudis al Conservatori de Bratislava amb el títol de “Millor alumne de l´any“ a la classe del Professor Juraj Fazekaš.

Ha actuat com a solista amb la Slovenská Filharmonie de Bratislava i la Severočeská Filharmo­nie de Teplice (Rep. Txeca) sota la direcció dels Mestres Ondrej Lenárd, Tomáš Koutník, Martin Doubravský, Marek Štilec.

Desde l´any 2013 és primer assistent de concertino de la Severočeská Filharmonie de Teplice i des de la tardor d’aquest mateix any és professora al Conservatori de Teplice.

Toca un violoncel de Ferdinand Hamberger del S. XIX.

Václav Mácha, piano

Václav Mácha estudià piano al Conservatori de Praga amb el Professor Jan Tůma i després va ser admès a la classe del Professor Ivan Moravec a la Universitat de Música de Praga, sent l’ alumne més jove d’aquest centre amb només 15 anys. A Praga es va graduar al 1999. A con­tinuació va realitzar els seus estudis de postgrau a la Hochschule für Musik und Theater de Hannover amb el Professor Karl-Heinz Kammerling. Mácha va aconseguir molts premis en concursos nacionals i internacionals: Virtuosi per musica di pianoforte a la ciutat txeca d’Ústí nad Labem (Primer Premi), entre d’altres.

Václav Mácha ha actuat com a solista donant recitals a les millors sales de la República Txeca i d’ altres ciutats europees .

Tanmateix ha actuat en repetides ocasions als USA, Canadà, Mèxic, Turquia, Japó, Singapur, Malàisia, i ha tocat amb la Filharmònica Txeca, entre d’altres.

 

PROGRAMA:

Trio en Do major, op. 50                               Enrique Granados (1867­-1916)

Poco allegro

Scherzo

Duetto

Finale

 

Trio en fa menor, op. 65                               Antonín Dvořák (1841­-1904)

Allegro ma non troppo

Allegretto grazioso

Poco Adagio

Finale. Allegro con brio

 

Amb aquest concert es tanca el cicle de cambra de la temporada hivern-primavera de l’Auditori Municipal Enric Granados i el concerts commemoratius de la temporada dedicats a Granados.

Les entrades es poden adquirir a la taquilla de l’Auditori Enric Granados, de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 ( dues hores abans del  concert). I també es poden adquirir per internet mitjançant el lloc web: www.auditorienrigranados.cat El preu de les entrades és 12 € i la reduïda 10 €.