Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Inauguració de l’exposició "Poesia concreta. Joan Brossa, Josep Iglésias del Marquet i Guillem Viladot"

Inauguració de l’exposició "Poesia concreta. Joan Brossa, Josep Iglésias del Marquet i Guillem Viladot"

Inauguració de l’exposició "Poesia concreta. Joan Brossa, Josep Iglésias del Marquet i Guillem Viladot"

Josep Maria Puig de la Bellacasa

Dimarts, 22 d’octubre de 2019, a les 20.00 h
Museu d’Art Jaume Morera de Lleida


Intervindran: Sr. Jaume Rutllant, regidor de cultura i ciutat de l’Ajuntament de Lleida, Sr. Manuel Guerrero, comissari de l’Any Joan Brossa i de l’exposició, Sr. Pau Minguet, director de la Fundació Privada Guillem Viladot “Lo Pardal” d’Agramunt i comissari de l’exposició i Sr. Jesús Navarro, director del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida
i comissari de l’exposició.

 

Poesia concreta
Joan Brossa, Josep Iglésias del Marquet i Guillem Viladot
Petite Galerie (Lleida), 1971

Museu d’Art Jaume Morera
Del 22 d’octubre de 2019 al 19 de gener de 2020


Com a cloenda de la commemoració del cinquantè aniversari de la creació de la Petite Galerie de l’Alliance Française i en el marc de l’Any Joan Brossa, el Museu d’Art Jaume Morera recorda la mostra que Joan Brossa, Josep Iglésias del Marquet i Guillem Viladot van presentar del 23 de gener al 7 de febrer de 1971 en aquest espai d’art alternatiu de la ciutat de Lleida. Aquesta mostra està considerada com la primera exposició de poesia concreta a Catalunya, en la qual es van exhibir per primera vegada poemes d’aquests creadors, que, malgrat tenir trajectòries diferents, gràcies a les relacions internacionals o espanyoles, havien arribat a la poesia concreta o visual. El títol de la mostra, “Poesia concreta”, situava els poetes exposats dins del moviment nascut al Brasil i a Europa a principis dels anys
cinquanta; un tipus de poesia visual hereva fidel del dadaisme, el qual reivindicava, d’una banda, la validesa de tots els materials en poesia i la independència de la lletra com un material més, i de l’altra, de l’art concret.

Gràcies al seu impacte públic, va generar tot un seguit d’articles de premsa, xerrades i conferències dels poetes que van fer possible una gran difusió de la poesia experimental i la generació d’una sèrie de creadors a Catalunya adscrits a aquest llenguatge.