Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies INTERFADO | Festival Internacional de Fado de Catalunya

INTERFADO | Festival Internacional de Fado de Catalunya

INTERFADO | Festival Internacional de Fado de Catalunya

Clave de Fado

FADO MÃNOUCHE

Divendres 16 d'octubre, 22.30h. Cafè del Teatre. Preu: 15 € / 12 € reduïda/ 10 € (web i socis de l'Orfeó Lleidatà)

Loïc Cordeone Da Silva, guitarra portuguesa i acordió. Emmanuel Kassimo, guitarra manouche. Laurent Larchet, contrabaix.

El projecte "Fado Manouche" (Fado Viatjant) és una idea de Loïc Cordeone que canta i toca el fado acompanyat per l'acordió o la guitarra portuguesa seguint el que anomena “el seu destí". Viatjant amb la música com a "leitmotiv" i treballant per fer evolucionar el seu fado i oferir la seva humil contribució, segons les paraules del propi Loïc, i aportar tot allò que per a ell ha significat ser un músic amb orígens portuguesos; "barrejar tot el que sóc, és a dir, un fill d'immigrants portuguesos, nascut a França, cantant, acordionista, poliglota i multi-instumentista, jazzman, Forrozeiro, de vegades fins gitano... i finalment un viatger".

Loïc decideix crear aquest projecte de mestissatge amb pocs músics per guardar la sonoritat íntima que el fado demana. Músics de gran qualitat personal i que abordin el fado des del bagatge que els ha donat tant la seva cultura com la seva formació musical.

CLAVE DE FADO

Dissabte 17 d'octubre, 22.30h. Cafè del Teatre. Preu: 15 € / 12 € reduïda/ 10 € (web i socis de l'Orfeó Lleidatà)

 

Iria Estévez, veu. Gonzo Piña, guitarra. Paco Dicenta, baix elèctric i efectes. Isaac Garabatos, viola caipira.

Clave de Fado, fundat per Iria Estévez, Gonzo Piña i Pepe Piña, va néixer a finals del 2009. Animats pel seu èxit, Clave de Fado comença a compondre temes propis, guanyant-se un lloc en el món de la cultura gallega.

A principis del 2014 s'uneix a ells Paco Dicenta, un reconegut músic multidisciplinar.

Amb la formació ben consolidada, quatre anys de camí i moltes ganes de créixer, Clave de Fado es proposa un repte important: gravar el seu primer disc.

Per aconseguir-ho, porten a terme una campanya de crowdfunding i el juny del 2014 veuen realitzat el seu somni. El resultat és Xanelas, un disc complet, compost per versions de grans temes de la música gallega i portuguesa i temes propis (fados gallecs, bossas "fadeiras", cantiga gallega "afadistada"...) per al que van comptar a més amb la participació de Uxía Senlle, Isaac Gargots, Sapoconcho, David Otomuro i Dani López.

Després de la gravació del disc, un dels co-fundadors, Pepe Piña, decideix deixar la formació per dedicar-se al seu projecte personal i passa a formar part del grup el reconegut compositor i guitarrista Isaac Garabatos, que amb el seu estil virtuós i molt actual, contribueix a assolir l'objectiu de Clave de Fado: aconseguir un so propi i únic. Comença així una nova etapa per al grup que actualment està rebent molt bones crítiques, referides tant als directes com al seu disc Xanelas.

Ho organitza: Orfeó Lleidatà