Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies JA US PODEU INSCRIURE A LA CURSA DE LLITS 2018

JA US PODEU INSCRIURE A LA CURSA DE LLITS 2018

JA US PODEU INSCRIURE A LA CURSA DE LLITS 2018

Jordi Rulló

 

 

 

Recordeu que ja us podeu inscriure a la Rua de Carnaval i/o la Cursa de llits, trobareu les bases i el full d’inscrpció a: www.festeslleida.cat i www.paeria.cat/cultura

 

 

CURSA DE LLITS 2018

 

TERMINI D’INSCRIPCIÓ : 7 DE FEBRER DE 2018, DIMECRES

 

DADES GENERALS

 

 • NOM DEL LLIT:
 • Components:
 • NOM DEL GRUP O ASSOCIACIÓ:
 • NIF:
 • Responsable:
 • Telèfon:
 • Adreça electrònica:
 • Adreça postal:
 • Població i codi postal:

 

ACCEPTACIÓ DE NORMATIVA I US D’IMATGES

Per la present inscripció acceptem i ens comprometem a complir estrictament les normes i el funcionament de la Cursa de Llits Carnaval 2018 i autoritzem la utilització de possibles imatges de l’esmentat acte per a fins exclusius de difusió i promoció cultural de l’activitat en tots els suports que la Regidoria i l’Ajuntament utilitza, així com en els espais web municipals:

 

Lleida,

Signat:

DNI:

DESCARREGUEU VOS L'INSCRIPCIÓ A LA CURSA DE LLITS 2018

 

 

XV CURSA DE LLITS – CARNESTOLTES 2018

 

Jo, Pau Pi, com a rei dels poca-soltes que sóc, vull, mano, disposo, ordeno i encomano als Castellers de Lleida, que el diumenge de carnestoltes, dia 11 de febrer (12h), es disputi la CURSA DE LLITS, i que es regeixi pel següent:

 

R E G L A M E N T

 

 1. Cada llit haurà de disposar d’una tripulació mínima de quatre persones i màxima de quaranta quatre mil, sense distinció de sexe, raça, religió, pensament polític, pentinat o gustos alimentaris.
 2. La tripulació haurà d’elegir un capità del sexe que sigui i amb l’aspecte que vulgui, amb l’únic requeriment que s’expressi en un llenguatge comprensible, excloent-ne la telepatia. El/la capità/na serà l’únic interlocutor vàlid davant l’organització. El distintiu que l’acreditarà com a tal serà portant la roba interior per l’exterior, que lluirà a la part de la disfressa que més li apeteixi, sempre que sigui visible. El capità triarà un dels tripulants i el nomenarà pilot, i aquest haurà d’estar sobre el llit durant tot el recorregut de la cursa.
 3. Els llits hauran de funcionar exclusivament mitjançant tracció a suc de mongetes, o el que és el mateix, exclusivament humana la pròpia dels participants. No obstant, es podran utilitzar els mecanismes que la tripulació consideri convenients per a la direcció, transmissió, frens, esmorteïment i decoració.
 4. Els vehicles no només hauran de ser un llit, sinó que també ho hauran de semblar.
 5. Els llits podran portar tot tipus d’ornaments decoratius addicionals per a contribuir a la disfressa del mateix.
 6. Tot i això, l’organització es reserva el dret d’impedir la sortida dels llits que portin elements que puguin resultar perillosos per als mateixos tripulants, els d’altres llits o els espectadors, a criteri de la pròpia organització. Igualment es remarca que no és permesa la ingesta o consum de begudes i substàncies que puguin alterar el rendiment dels participants durant el temps que duri la cursa, com cervesa, esperit de vi o ratafia, podent-se requerir el pas pels corresponents controls antidopatge.
 7. Abans de la sortida, les andròmines hauran de passar una ITV en la zona d’estacionament de sortida (Plaça Sant Josep) i els participants hauran de realitzar una coreografia acord amb la caracterització del llit, la qual serà valorada per part d’un “responsable” de l’ajuntament, un “responsable” dels Castellers de Lleida i pel Pau Pi si li ve de gust.
 8. La cursa, que es farà en la modalitat de contrarellotge, serà rigorosament cronometrada per l’organització.
 9. El llit guanyador serà el que obtingui major puntuació. No per córrer més es guanyarà!

10.  Les puntuacions aniran en aquest sentit:

 • 10 punts a l’enginyeria del llit: direcció, frens, amortidors...
 • (i recordeu que “enginyeria” ve d’ “ENGINY” !)
 • 10 punts a l’originalitat de la disfressa del llit i corredors.
 • 20 punts de les proves a realitzar durant el recorregut.
 • 20 punts per temps d’arribada: 20 per al 1r; 19 per al 2n; 18 per al 3r, etc.
 • A partir del 21è, 0 pts.

11.  Durant el recorregut, els equips hauran de superar una sèrie de proves, que es puntuaran d’acord amb valoracions totalment objectives transmeses de pares a fills des de fa més de 50.000 anys, però com que no les entenem, ho farem a la nostra manera.

12.  Cada llit haurà de dur a sobre durant tota la cursa els globus d’aigua plens necessaris per poder omplir un litre d’aigua en el moment de l’arribada. La puntuació d’aquesta prova serà en funció de quina quantitat d’aigua es pugui omplir amb un màxim d’un litre en l’arribada. L’incompliment d’aquesta base comportarà una penalització amb 5 punts negatius.

13.  Els llits participants s’hauran de presentar al parc tancat que s’establirà a la plaça de Sant Josep una hora abans de la sortida, on passaran, o no, la reglamentària T.I.LL. La T.I.LL. té un cost d’un kg de menjar (pasta, llegums, arròs, llet, etc.) per cada roda que dugui el llit. Posteriorment l’organització entregarà aquest menjar al Banc d’Aliments de Lleida.

14.  El recorregut de la cursa serà el següent: Plaça de Sant Josep, Carrer dels Descalços, Carrer d’en Lluís Besa, Carrer de la Palma, Carrer de l’Almodí Vell, Plaça de la Catedral, Carrer de la Vila de Foix, Avinguda de Blondel, Pati de les Comèdies, Carrer Major, Plaça de la Paeria i Plaça de Sant Joan, on hi haurà la línia d’arribada. Durant la cursa els llits hauran de seguir aquest itinerari sense poder sortir-ne. Igualment l’hauran de seguir en la direcció indicada sense poder anar en direcció contrària en cap moment.

15.  Per a la seguretat dels participants l’organització disposarà bales de palla als revolts de l’itinerari. Menjar-se-les serà motiu de desqualificació fulminant.

16.  El llit guanyador serà premiat amb un viatge per a quatre persones. La destinació del viatge serà comunicada als guanyadors en sobre tancat durant l’acte de lliurament de premis, que tindrà lloc a la Plaça de Sant Joan un cop hagi arribat a la meta el darrer llit participant.

17.  Tots els llits participants tindran el diploma acreditatiu de la gesta aconseguida.

18.  La inscripció es podrà realitzar a la seu de la Regidoria de Cultura o a través la pàgina web http://www.paeria.cat/cultura o enviant el full d’inscripció a festes@paeria.cat

19.  La participació a la cursa implica l’acceptació d’aquest reglament carrincló.

 

I per això signo aquest decret i a Indivil i Mandoni poso per testimonis

 

DESCARREGUEU VOS EL REGLAMENT