Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Guanyadors dels Premis Literaris 2014

Guanyadors dels Premis Literaris 2014

Guanyadors dels Premis Literaris 2014

Hermínia Sirvent

Avui, divendres 14 de novembre, s’ha fet públic en roda de premsa els veredictes dels jurats dels Premis literaris de Lleida convocats per l’Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (Premi d’assaig Josep Vallverdú i Premi de poesia Màrius Torres)

La participació als dos premis ha estat força elevada, amb un total de 67 originals,  48 dels quals opten al 19è Premi de poesia Màrius Torres, amb una dotació de 6.000 € ,  i 19 originals que opten al 31è Premi d’assaig Josep Vallverdú, amb una dotació de  9.000 €.

Ahir a la nit els jurats de cada premi es van reunir per a deliberar-ne l’obra guanyadora.

El jurat del 31è Premi d'assaig Josep Vallverdú 2014 composat per :

  • Xavier Antich Valero
  • Salvador Cardús Ros
  • Lluïsa Julià Capdevila
  • Cristina Pujades Corbi
  • Josep M. Sala Valldaura

Resultant com a guanyador, l’obra “La digitalització de l’altre” de Carlos Ruiz Caballero. Doctor en periodisme per la Universitat de Ramon Llull, ha treballat com a periodista a la revista “El Temps”, “El diari de Barcelona”, “El Observador” i el “Nou Diari de Barcelona”. És membre del Consell de la Informació de Catalunya.

El jurat del 19è Premi de poesia Màrius Torres 2014 composat per:

  • Anna Aguilar Amat
  • Margarida Ballester Figueras
  • Josefa Contijoch Pratdesaba
  • Xavier Macià Costa
  • Xulio Ricardo Trigo

Resultant com a guanyadora, “La lentitud del ramat” de Nati Soler Alcaide (Llorenç del Penedès, 1959). És modista de professió. Ha publicat una dotzena de llibres, com ara “Apunts de Praga” ed. Ajuntament de Sallent (2001) o “Les dents de la pluja” ed. Bromera (2010). Ha guanyat una trentena de premis literaris i col·labora en diferents revistes comarcals.

 L’acte públic d’atorgament dels dos guardons, amb una durada aproximada de dues hores i adreçat al sector literari i al gran públic se celebrarà aquest vespre, divendres 14 de novembre a l’Auditori Enric Granados a les 19 h del vespre, i serà conduït per l’escriptor Màrius Serra, que també moderarà la tertúlia literària amb els guanyadors o guanyadores dels premis.

 En la segona part de la vetllada, s’estrenarà l’espectacle literari PAPERS EN UN CALAIX. Concepció G. Maluquer (1914-2014) produït per la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Lleida, amb motiu del centenari del naixement de l’escriptora lleidatana Concepció Gonzàlez Maluquer. Un discurs audiovisual que marcarà les pautes de les actuacions escèniques de les actrius lleidatanes Núria Casado, Aitana Giralt i Núria Miret, i l’actuació musical de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, amb Jordi Castellà (piano i arranjaments) i Joan Sancho (violí).