Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Josep M. Benet i Jornet: L’home que somreia i explicava històries, que va oblidar

Josep M. Benet i Jornet: L’home que somreia i explicava històries, que va oblidar

Lleida ha estat el darrer escenari vital de Josep M. Benet i Jornet, “Papitu” per als amics.

Ens ha deixat l’home que sempre somreia,  en aquesta matinada d’un abril estrany i enigmàtic, tenia 79 anys.

Ell, que va dedicar la vida sencera a explicar històries,  captivant lectors, seduint espectadors, omplint teatres, ell que les havia creades, malauradament, des del 2015,les anava oblidant, víctima de l’Alzheimer.

Nascut en una família modesta a la Ronda de Sant Antoni de Barcelona el 1940, des que va aprendre a llegir va convertir-se en un apassionat de la literatura, un nen que si havia de triar, i a casa seva ho havia de fer,  es decantava per un llibre més que per una joguina, com va explicar en una entrevista.

I a la literatura va dedicar-hi les hores de la vida, omplint la seva i la dels altres.

El seu llegat suma més de 30 obres i se’l coneix a bastament per les sèries televisives que han esdevingut part de la quotidianitat  del nostre país, cita ineludible davant de la pantalla de tantes i tantes famílies catalanes.

Tot ha estat fruit de la seva constància, de la seva dedicació i de l’amor a la literatura i al seu rigorós ànim de superació. En una de les seves entrevistes confessava “Quan escric pateixo molt, soc insegur..”.

Això deia, l’home del bigoti que sempre somreia, des de la modèstia, des de la senzillesa que sempre l’han caracteritzat.

Només els grans homes dubten de la seva grandesa!

Per totes les hores davant del paper en blanc que han esdevingut universos dins de cada història que ens ha explicat, GRÀCIES. T’hi trobarem en cada rengle.