Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Judith Jáuregui i l’Orquestra Camera Musicae interpreten La Cinquena de Beethoven

Judith Jáuregui i l’Orquestra Camera Musicae interpreten La Cinquena de Beethoven

Divendres, 27 de març, 20.30 h. Sala 1. Auditori Municipal Enric Granados.14 € / 10 €

El proper divendres, 27 de març a les 20.30 h la pianista Judith Jáuregui interpretarà juntament amb l’Orquestra Camera Musicae la Cinquena Simfònia de Beethoven. Aquest concert forma part de la gira 2015 de l’Orquestra Camera Musicae que organitza la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA per diferents poblacions com: Vila-seca, Manresa, Lleida, Tarragona, Barcelona Manresa.

Judith Jáuregui es considera probablement, una de les pianistes espanyoles de major projecció internacional.

Nascuda al País Basc, Judith Jáuregui és la convidada de l’OCM per celebrar una nit d’autèntic tribut a Beethoven gràcies a l’escolta del seu Concert per a piano i orquestra núm. 3, op. 37 i la màgia de la seva imponent cinquena simfonia.
Dues obres de referència que tenen en comú, més enllà de la genialitat del compositor nascut a Bonn, la tonalitat: do menor. Jáuregui, que ha conclòs amb gran èxit una gira de concerts a la Xina, suma el seu talent i sensibilitat a una Camera Musicae dirigida en aquesta ocasió pel seu titular, Tomàs Grau. 

Orquestra Camera Musicae

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona, fundada l’any 2006, va néixer en el marc de la companyia d’òpera del mateix nom, amb l’objectiu de participar en les seves representacions operístiques. El setembre de 2007 es va presentar al públic en solitari.

D’ençà de la temporada 2008-09, l’OCM organitza la seva pròpia temporada de concerts, amb caràcter estable, on compagina el repertori clàssic amb la descoberta de noves obres i de nous compositors. L’Orquestra va iniciar la temporada 2009-10 el seu projecte de residència a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, vigent en l’actualitat.

Des del seu inici, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada de concerts 2012-13 el flautista Claudi Arimany exerceix el rol d’artista en residència. A partir d’aquesta temporada 2014-15, Jordi Mora és el principal director convidat de la formació.

Judith Jáuregui, piano

Nascuda a Sant Sebastià el 1985, va començar els seus estudis al conservatori de la seva ciutat natal.

En els últims anys ha estat convidada a les programacions cardinals espanyoles com l'Auditori Nacional de Madrid, Auditori de Barcelona, Auditori de Saragossa, Miguel Delibes de Valladolid, Fundació Juan March entre d’altres i ha ha col·laborat amb l'Orquestra Nacional d'Espanya, Simfònica d'Euskadi, Oviedo Filharmonia i la Simfònica de Bilbao.

Fa el salt internacional amb actuacions en punts de referència com el Festival de Piano de la Roque d'Antheron (França), la Setmana de Música de Cambra de Schloss Elmau (Alemanya), el Yamaha Piano Sala de Nova York o al costat de l’orquestra Simón Bolívar a Caracas.

Entre els seus compromisos més immediats s'inclouen concerts amb l'Orquestra de Cambra de Munic, Das Neue Orchester de Colònia, l'Orquestra de la Comunitat de Madrid, la Simfònica de Castella i Lleó o l'Orquestra Opus 23 dins del cicle Ibermúsica, així com l'enregistrament del seu proper disc amb el productor Christopher Alder.

Les entrades es poden adquirir a la taquilla de l’Auditori de dilluns a divendres, de 17:30 a 20:30 h. També es poden  adquirir a través el lloc web www.auditorienricgranados.cat