Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes confecciona l’Auca dels Fanalets de Sant Jaume

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes confecciona l’Auca dels Fanalets de Sant Jaume

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes confecciona l’Auca dels Fanalets de Sant Jaume

Ajuntament de Lleida

El passat dissabte 14 de juliol, la Casa dels Gegants va acollir l’acte de col·locació dels fanalets que els gegants lluiran durant la romeria del 24 de juliol

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes ha editat l’Auca dels Fanalets de Sant Jaume, que amb dibuixos i text a manera de rodolins explica aquesta tradició lleidatana, d’una manera entenedora i simpàtica, que està especialment dedicada als infants.

En el decurs de l’acte en què regidors i membres de l’Agrupació van col·locar els fanalets que lluiran els Gegants per l’Eix Comercial de Lleida, en la romeria de Sant Jaume, el 24 de juliol.

L’acte, va està presidit per la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, i al qual van assistir els regidors Carme Culleré i Joan Vilella, també va comptar amb l’autor de les il·lustracions de l’auca Josep M. Giralt, que juntament amb el vicepresident de l’Agrupació Ilerdenca, Jordi Curcó, van explicar com va sorgir la idea i la posterior realització d’aquesta iniciativa. Justament Curcó ha estat l’adaptador dels textos de l’auca, que són un recull dels versets escrits als anys 80 per la pessebrista lleidatana M. Mercè Delmàs.

L’auca es repartirà a tots aquells visitants que passin per la capella del Peu del Romeu, on s’exposaran tots els fanalets que vulguin participar en el concurs que organitza l’Agrupació.

La tinent d’alcalde Montse Parra va agrair l’esforç que fa l’Agrupació Ilerdenca en mantenir la cultura popular a casa nostra, ponderant el seu valor i encoratjant els seus membres a cercar entre els joves el relleu generacional necessari, perquè les tradicions siguin perpetuant-se.