Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies L’Ajuntament de Lleida homenatja l’escriptor lleidatà Manuel de Pedrolo

L’Ajuntament de Lleida homenatja l’escriptor lleidatà Manuel de Pedrolo

L’Ajuntament de Lleida homenatja l’escriptor lleidatà Manuel de Pedrolo

Hermínia Sirvent

El Cafè del Teatre de Lleida es va omlpir al vespre de gom a gom en l’homenatge que l’Ajuntament de Lleida ha realitzat a l’escriptor lleidatà Manuel de Pedrolo (L’Aranyó 1918-Barcelona 1990) amb motiu del 25è aniversari de la seva mort.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el comissionat de cultura, Antoni Llevot, i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell, han participat en l’espectacle literari que, sota el nom “Dir Pedrolo” ha servit per reconèixer la trajectòria de l’escriptor lleidatà. El paer en cap ha definit Pedrolo com una persona crítica i exigent amb les seves obres i ha destacat "el sentit homenatge que des de Lleida es vol fer a un escriptor que deia que per molt que llegeixis, mai has llegit prou". L'alcalde ha recordat, especialment, el Mecanoscrit del Segon Origen, adaptada al cinema recentment pel director lleidatà Carles Porta i que va ser estrenada el passat mes d'octubre a Lleida.

La Paeria vol contribuir, amb aquest reconeixement, a impulsar el coneixement i tota la profunditat de l’obra, del pensament i del tarannà d’aquest gran novel·lista, poeta, traductor, dramaturg i assagista. L’actuació, que coincideix amb l’estrena de la versió cinematogràfica de l’obra “El Mecanoscrit del Segon Origen”, ha comptat amb les intervencions de les actrius Núria Casado i Núria Miret, l’actor Ferran Farré i el saxofonista Ramon Álvaro, i s’han pogut contemplar imatges de la Fundació Pedrolo i de la reconeguda fotògrafa Colita, entre altres. L’homenatge ha clos les activitats paral·leles de la convocatòria del 32è Premi d’assaig Josep Vallverdú i el 20è Premi de Poesia Màrius Torres.