Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies L’exposició Agustí Centelles i el bombardeig de Lleida viatja a la vila francesa de Foix

L’exposició Agustí Centelles i el bombardeig de Lleida viatja a la vila francesa de Foix


En el marc de les “Rencontres Prayolaises” un seguit d’actes de memòria històrica organitzats per l’associació “Prayols, Résistances, Mémoires et Fraternité”

Una cinquantena de les setanta fotos que integraven l’exposició "Agustí Centelles i el bombardeig de Lleida. Crònica d’un reportatge", han viatjat a la vila de Foix, ciutat agermanada amb Lleida, per presentar-se davant del públic francès.

L’exposició es mostra en el marc de les 9 èmes Rencontres Prayolaises, unes trobades culturals que tenen per objectiu recuperar la memòria històrica dels exiliats de la guerra civil espanyola. Organitzades per l’associació Prayols, Résistances, Mémoires et Fraternité les trobades d’aquest any porten per títol Regards sur la photographie de guerre (mirades sobre la fotografia de guerra) una temàtica que encaixa perfectament amb l’exposició de Centelles en la qual no només ens adonem dels mètodes de treball de l’autor, sinó que es posa de manifest que Centelles va saber testimoniar com ningú el drama humà i la violència criminal d’un dels episodis més colpidors de la Guerra Civil a Catalunya. A més a més de les fotografies de Centelles, dins del programa de les trobades, també es podrà veure una exposició d’un altre gran fotògraf català, Francesc Boix.

L’exposició Agustí Centelles i el bombardeig de Lleida es va inaugurar per primer cop a Lleida el novembre de 2017 amb motiu del 80è aniversari del bombardeig de la ciutat i va tenir un èxit sense precedents, més de 9.000 persones van passar per les sales del Museu d’Art Jaume Morera. La tardor del 2018 va itinerar al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

La mostra es podrà visitar a la Sala Jean Jaurès de l’Ajuntament de Foix fins al 19 d’octubre. L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del regidor de Ciutat i Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Jaume Rutllant, i el director del Museu d’Art Jaume Morera, Jesús Navarro.

Flyer de les Jornades 9 èmes Rencontres Prayolaises