Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies L’Orquestra Simfònica Camera Musicae presenta la seva segona temporada estable a l’Auditori municipal Enric Granados

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae presenta la seva segona temporada estable a l’Auditori municipal Enric Granados

Per inaugurar la temporada, l’OCM interpretarà la majestuosa Tità de Mahler i el Concert per a violí de Mendelssohn amb el concertino de l’Orquestra del Concertgebouw d’Amsterdam, Liviu Prunaru.

Al gener, el mestre Gábor Takács-Nagy dirigirà La Pastoral de Beethoven i el Primer concert per a piano i orquestra de Txaikovski amb el pianista Daniel Kharitonov.

Per cloure la temporada podrem gaudir de la Gran Missa en Do menor de Mozart amb el Cor Lieder Càmera dirigida pel mestre Salvador Mas i la Suite Orquestral núm.1 de Bach.

 

Hi ha una cosa que ens uneix profundament com a éssers humans, perquè no tracta ni de diferències culturals ni de distàncies temporals: les emocions. Les persones podem sentir-les amb diferents intensitats, percebre-les de diverses maneres, però a tots l’ànim ens commou incontroladament per recordar-nos que som molt més i molt menys del que creiem ser.

La programació de la 2a temporada de lOrquestra Simfònica Camera Musicae a lAuditori Enric Granados de Lleida pretén fer-nos viatjar per les nostres pròpies emocions a través d’un repertori que va des del segle

XVIII fins al segle XXI i que constarà de concerts, simfonies, música sacra i altres obres orquestrals. Els directors i solistes que ens acompanyaran provaran d’agitar la nostra ànima per tal que el pas del temps no esborri aquesta experiència única i intransferible que és assistir a un concert en directe.

En primer lloc, el 26 d’octubre presentarem el concertino de lOrquestra del Concertgebouw dAmsterdam, Liviu Prunaru, interpretant el Concert per a violí i orquestra de Mendelssohn. Considerat ‘el més clàssic de tots els romàntics’, Mendelssohn inclogué en aquest concert algunes novetats que compositors posteriors van prendre com a exemple: és el violí i no l’orquestra qui introdueix el tema inicial del primer moviment, la cadenza no es troba al final sinó abans de la reexposició i, a més, el solista també exerceix d’acompanyant de l’orquestra en moltes ocasions.

A la segona part, Tomàs Grau ja en solitari al capdavant de l’OCM dirigirà la Simfonia Tità de Mahler. Tot i estar inspirada en l’obra de Jean Paul titulada ‘Tità’, no es tracta d’un poema simfònic sinó d’un reflex de les emocions, l’humor i el drama que el compositor visqué en llegir la novel·la.

En segon lloc, el 24 de gener el mestre Gábor Takács-Nagy s’embarcarà en la Simfonia núm.6 de Beethoven, l’anomenada Pastoral al estar influenciada pel Retrat musical de la natura del compositor Justin Heinrich Knecht i intenta reflectir el mateix -camp; rierol, ocells; pastors; tempesta; goig i agraïment-, però de forma diferent. En aquest especial concert, també podrem gaudir del Concert per a piano i orquestra núm. 1 de Txaikovski amb el pianista Daniel Kharitonov.

Per últim i per cloure el nostre cicle de concerts, el 21 de març interpretarem la Gran Missa en Do menor de Mozart junt amb el Cor Lieder Camera dirigida pel mestre Salvador Mas. Escrita els anys 1782 i 1783, rep aquest nom perquè adopta les característiques de la missa solemnis o napolitana que, influenciada per l’òpera, separa les parts de la missa ordinària en números diferents i hi introdueix àries virtuosístiques.

Un concert que anirà precedit per la Suite Orquestral núm. 1 de Bach, que forma part d’un conjunt de quatre suites que foren escrites durant l’anomenat ‘període de Lepizig’ (1723-50) i consta de 6 danses precedides per una obertura.

Abordem amb una il·lusió enorme la nostra segona temporada en aquest espai per consolidar aquest projecte que, a banda d’estar motivat per la recerca de l’excel·lència artística, hem volgut dedicar un temps especial a allò que ens fa iguals i alhora diferents.

 

PROGRAMACIÓ

Dissabte, 26 d’octubre de 2019 a les 21:00 h

LA SIMFONIA TITÀ DE MAHLER

Liviu Prunaru & OCM

 

 

Divendres, 24 de gener de 2020

20.30 h

LA PASTORAL DE BEETHOVEN

Gábor Takács-Nagy & OCM

 

 

Dissabte, 21 de març de 2020

20.30 h

LA GRAN MISSA EN DO MENOR DE MOZART

Salvador Mas & OCM

 

 

PREUS

Entrada General Abonament 3 Concerts OCM

30€                                                     69€

 

 

ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM), fundada l’any 2006, ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic per la seva tasca de divulgació de la música clàssica en sectors molt diversos, prestant especial atenció al públic melòman i jove. Ha actuat en sales com el

Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona, l’Auditorio Nacional de Música de Madrid, el Palacio Euskalduna de Bilbao i l’Auditorio Víctor Villegas de Múrcia, entre d’altres. L’OCM desplega les seves temporades de concerts de producció pròpia a Barcelona, Tarragona i Lleida.

Des del seus inicis,Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada 2017-18 el mestre Salvador Mas n’és el principal director convidat, rol que abans van exercir Jordi Mora i José Rafael Pascual Vilaplana. L’OCM va iniciar la temporada 2009-10 el seu projecte de residència a l’Auditori del Tívoli del Vendrell, vigent en l’actualitat.

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae ha col·laborat amb directors com Antoni Ros Marbà, Edmon Colomer, Rinaldo Alessandrini, Josep Caballé Domenech, John Rutter, Virginia Martínez, Salvador Brotons, Diego Martin-Etxebarria i Massimo Spadano; i solistes com Stephen Kovacevich, Sabine Meyer, Steven Isserlis, Patricia Kopatchinskaja, Alexander Melnikov, Seong-Jin Cho, Alice Sara Ott, Sayaka Shoji, Albrecht Mayer, Clara-Jumi Kang, Ainhoa Arteta, Asier Polo, Leticia Moreno, Pablo Ferrández, Judith Jáuregui o Rafael Aguirre, entre d’altres.

Tot i realitzar la seva activitat principalment a Catalunya, l’OCM també actua de manera periòdica arreu de l’estat espanyol i ha realitzat una gira de concerts per diferents ciutats d’Alemanya, Suïssa i República Txeca. Ha enregistrat, entre d’altres, els discs Alba Eterna, Tempesta esvaïda, Un conte de Nadal i Mediterráneo.