Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies La 29a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono” se celebrarà de nou al juny del 2022

La 29a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono” se celebrarà de nou al juny del 2022

La 29a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono” se celebrarà de nou al juny del 2022

©CactuSoup Studio

 

 

REGIDORIA DE CULTURA, CIUTAT I TRANSICIÓ ECOLÒGICA


L’Ajuntament de Lleida ha proposat el canvi en el calendari per donar més visibilitat a aquest aparador de creacions artístiques locals que va arrencar el 1992

La 29a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono” es tornarà a celebrar al juny del 2022. L’Ajuntament de Lleida ha proposat el canvi en el calendari, ja que tradicionalment es realitzava entre els mesos d’octubre i desembre, per donar més visibilitat a aquest aparador de creacions artístiques locals que va arrencar el 1992.

A la Mostra, que es continuarà duent a terme al Teatre Municipal de l’Escorxador, pot participar qualsevol entitat o associació amb personalitat jurídica pròpia i que tingui alguna peça escènica (teatre, dansa, circ, màgia o altres), sense distinció de disciplina escènica, format o qualsevol altre. L’únic requisit és que estiguin domiciliats a Lleida ciutat. La Paeria preveu obrir el termini d’inscripció a finals d’aquest any.

Aparador de les creacions locals

La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono” va arrencar l’any 1992 com a aparador de les creacions locals. En aquell moment, tant l’Ajuntament de Lleida com les companyies van convenir donar-li la forma de concurs, amb la qual cosa, hi havia un grup guanyador. Eren les mateixes companyies qui anaven a veure tots els espectacles que s’hi presentaven i, un cop acabades totes les funcions, emetien el vot.

L’any 1998, amb la inauguració del Teatre Municipal de l’Escorxador i la conseqüent creació per part de la Paeria d’un Departament d’Arts Escèniques, la gestió de la Mostra passa a mans de la direcció d’aquest teatre. És llavors quan s’abandona el format concurs i s’obre a tots els grups de la ciutat.

Des de llavors, la Mostra ha estat un indubtable incentiu per a la creació escènica des d’un punt de vista comunitari i social.

El nom que té avui dia, el rep com a homenatge a Josep Fonollosa, en “Fono”, director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, mort el juliol de 2006.

La Paeria recuperarà la Mostra el proper any 2022, després que no s’hagi pogut celebrar ni en el 2020 ni en el 2021 amb motiu de la pandèmia sanitària de la COVID-19.