Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida presenta en concert els Grans Musicals de la Història

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida presenta en concert els Grans Musicals de la Història

Esteve Espinosa dirigirà l’audició que es farà el pròxim diumenge a l’Auditori Enric Granados

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida oferirà aquest diumenge, 5 de novembre, a les 19 hores, el concert ‘Grans Musicals de la Història’ a l’Auditori Municipal Enric Granados.

Dirigida pel mestre Esteve Espinosa, la Unió Musical de Lleida retrà homenatge a les grans partitures del teatre musical de tots els temps que, en haver estat concebudes amb criteris simfònics, resulten molt adients per a la formació de Gran Banda, per la qualitat intrínseca de les orquestracions i arranjaments amb què normalment s’interpreten.

El programa inclourà, entre altres composicions cèlebres, ‘Jesuschrist Superstar’, ‘West Side Story’, ‘Mary Poppins’, ‘Mamma Mia’ (Abba Gold) i ‘Les Misérables’.

La BSUMLleida presenta un programa molt eclèctic sobre la tradició dels grans musicals del segle XX, un recorregut que va des de Broadway a Londres i arriba a l'opereta alemanya. Un viatge a la fantasia amb orquestracions esdevingudes clàssiques.

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida (BSUMLLEIDA) va néixer el gener del 2014 fundada per sis músics professionals, docents del Conservatori de Música de Lleida. Actualment, té 160 socis i, segons el format del concert, presenta a l'escenari una plantilla d'entre 60 i 95 músics, la majoria de Lleida però també una trentena procedent de moltes localitats de la província.

Una de les característiques que dóna molta força al projecte musical de la nova Banda és el fet que són només els socis-músics els que trien el seu Director musical (cada tres anys) i no pas tots els socis o la Junta Directiva. Actualment, el Director Titular és el Mestre Esteve Espinosa.

La nova Banda es va preestrenar a la Festa de Moros i Cristians, el 18 de maig del 2014, i es va presentar oficialment el 10 de juny del 2014 amb un concert a l'Auditori Enric Granados, que l'ha acollit com a nova formació resident i l'ha inclòs entre les propostes musicals d'abonament. La Banda ha interpretat concerts simfònics a Lleida i comarques, i també a Itàlia.

La BSUMLLEIDA ha comptat amb la presència d'artistes convidats com el compositor i mestre Antoni Serra Oribe, el pianista Santi Riu, els cantants Felipe Garpe i Serafín Zubiri (2015), i el mestre Javier Enguídanos -Director Titular de la Banda Primitiva de Llíria- (2016). Ha actuat també (2016) amb Blaumut, un dels grups més importants de la música pop a Catalunya.

El preu de les entrades del concert del diumenge tenen un cost de 10 €, la reduïda: 6 €. Es poden adquirir a la taquilla de l’Auditori, de dilluns a divendres,  de 17.30 a 20.30 (dues hores abans del concert), i al lloc web www.auditorienricgranados.cat