Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies LA CAVALCADA DE LLEIDA COMPTARÀ AMB 14 CARROSSES I LA PARTICIPACIÓ D'UNES 600 PERSONES

LA CAVALCADA DE LLEIDA COMPTARÀ AMB 14 CARROSSES I LA PARTICIPACIÓ D'UNES 600 PERSONES

LA CAVALCADA DE LLEIDA COMPTARÀ AMB 14 CARROSSES I LA PARTICIPACIÓ D'UNES 600 PERSONES

Jordi Rulló


La cavalcada dels Reis Mags d'Orient comptarà amb la participació de 14 carrosses i unes 600 persones, que repartiran 2,5 tones de caramels entre les més de 25.000 persones que s'espera que gaudeixin de la festa. Ses Majestats arribaran divendres en tren a dos quarts de sis de la tarda i després faran el tradicional recorregut de 2,8 quilòmetres pel centre de la ciutat per saludar els més petits. La Cavalcada dels Reis Mags és un dels actes més participatius de la ciutat, tots els preparatius ja estan llestos per acollir un cop més a Ses Majestats que seran rebuts a l'estació del TGV per l'alcalde Àngel Ros. Entre els participants a la cavalcada hi haurà una vintena de grups de música i animació, col·lectius com els Armats de la Sang i els Castellers de Lleida, que ajudaran a repartir caramels, i altres serveis tècnics i de seguretat.

Com cada any, els nens i nenes que participen en la Cavalcada, més d'un centenar, provenen de l'Aula de Teatre i dels guanyadors i premiats en els concursos de dibuix i contes i poesia de l'Associació de Reis Mags i també altres nens i nenes, que ho han sol·licitat a l'Ajuntament. Per minimitzar riscos, s'intentarà repartir els caramels en mà, tot i que els Reis també en llençaran als nens al seu pas. en total, es repartiran 2,5 tones de dolços.

El recorregut de la Cavalcada serà el mateix que en anys anteriors amb una distància de 2,8 quilòmetres. S'inicia a la plaça Ramon Berenguer IV i segueix per Rambla Ferran, Francesc Macià, Pont Vell, avinguda de les Garrigues, avinguda València, avinguda de l'Estudi General, Pont de la Universitat, plaça d'Espanya, avinguda Madrid i avinguda Blondel. El final serà davant de la Paeria, per la banda de Blondel, on l'alcalde rebrà els Reis, que trametran el seu missatge als nens i nenes de la ciutat, i els hi entregarà les claus de la ciutat.

Els grups de música que participaran seran: La Banda Retocada, Grallers els Taberners, Ministrers de Lleida, Grallers Els Carreter, Banda de l'Escola de Músics, Ilerband, Bandarra Street Orkestar, Grup de Grallers del Carrer Cavallers i Grallers i percussió de Lo Sotrac. Pel que fa als grups de dansa, teatre i animació es comptarà amb les companyies: Xirriquiteula, Baldufa, Xip Xap, Festuc Teatre, El Sidral, Sac Espectacles, Talia Teatre, Campi qui Pugui i Jam, Arts Centre de Dansa.