Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies La cultura popular pren el protagonisme de la Festa

La cultura popular pren el protagonisme de la Festa

La cultura popular pren el protagonisme de la Festa

@Javi Martín

FESTES

El Pregó de Sant Anastasi i les actuacions dels grups del Seguici a la plaça Sant Joan han centrat l’activitat d’aquesta tarda, que també ha comptat amb el concert de la Família Torelli als Camps Elisis, com a preludi dels plats forts aquesta nit amb ZOO i Koko Jean

El tradicional Pregó de Sant Anastasi ha anunciat aquesta tarda l’arribada demà de la Diada del patró de la Festa Major de Lleida. Precedits per una sonora tronada des de la Seu Vella a càrrec de la Pirotècnia Catalana, el pregoner, els Heralds, els Signífers i els Ministrers de Lleida han procedit a la lectura del ban que porta alegria i gresca per a tothom.

A continuació han tingut lloc les actuacions dels grups del Seguici de Cultura Popular: el Ball de Bastons, la Moixiganga, el Ball de Cavallets, els Capgrossos i els Gegants de la Paeria, acompanyats musicalment pels músics del Ball de Bastons, els Ganxets, els Vinardrells, els Ministrers de Lleida i els Carreters.

L’acte, que ha comptat amb la participació del Paer en Cap, Miquel Pueyo, i representants dels diferents grups de la Corporació, ha tingut lloc al recinte habilitat a la plaça, amb accés restringit amb reserva prèvia, en compliment de les recomanacions del Procicat.

Durant el Pregó s’han commemorat els aniversaris de l’estrena del Marraco, a la Festa Major de fa 80 anys (1941) i de l’arribada de la Gegantona i del Gegant Moro deu anys després.

Preludi d’una nova vetllada musical

La lectura del Pregó de Sant Anastasi i l’actuació del Seguici han estat el preludi d’una nova vetllada musical que s’ha iniciat ja aquesta tarda mateix amb l’ska soul, amb tocs de funk, reggae i jazz de La Familia Torelli, que presenten el seu nou disc ‘99’ al recinte dels Camps Elisis.

Aquest vespre, vindran els plats forts amb la banda valenciana ZOO, que donaran a conèixer als seus seguidors i seguidores de Lleida el seu tercer disc, “Llepolies”, i el soul, rhytm&blues i rock&roll de Koko Jean&The Tonics, amb Dani Nel·lo.