Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies "La música de cambra desconeguda de Granados", Quartet Teixidor

"La música de cambra desconeguda de Granados", Quartet Teixidor

Aquest concert tanca el cicle de concerts dedicats a Granados de l’Auditori Municipal Enric Granados i que s’inclouen dins dels actes commemoratius de l’Any Granados

Divendres, 26 de maig, 20.30 h. Sala 2. Auditori Municipal Enric Granados

 

Intèrprets:

José Menor ( pianista resident de l’Auditori 2016-2017)

Quartet Teixidor

Irantzu Zuasti, violí / Joan Marsol, violí

Jordi Armengol, viola / Xavier Roig, violoncel

Amb la col·laboració de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida

 

El Quartet Teixidor i el pianista José Menor col·laboren en aquest concert de l’Any Granados per mostrar la seva música de cambra desconeguda. A excepció del Quintet op. 49, que s’ha anat programant (encara que de manera inusual) a les sales de concert, les altres obres de cambra del repertori no s’han publicat mai i s’han recuperat dels fons de la Biblioteca de Catalunya i del Museu de la Música de Barcelona per poder-les oferir en concert.
Amb la col·laboració de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

Cal destacar compta  la col·laboració de Acción Cultural Española i vins i caves Analec

El preu de l’entrada 12 € i la reduïda: 10 €.

Podeu adquirir les vostres entrades a la taquilla de l’Auditori, de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 i al lloc web www.auditorienricgranados.cat

 

 

PROGRAMA

Andaluza, de Danses espanyoles

(arranj. per a violoncel i piano)

Romança per a violí i piano

Serenata per a 2 violins i piano (incompleta)

Escena religiosa

(violí, orgue, piano i tímpani)*

Intermedios para la Misa de boda de Dionisio Conde

(Preludi)

(quartet de corda, arpa i orgue)*

Trio per a dos violins i viola

Romança per a quartet de corda

Quintet per a piano en Sol menor, op. 49

I. Allegro

II. Allegretto quasi andantino

III. Largo. Presto molto

* Músics de l’OJC:

Santi Riu (orgue), Teresa Espuny (arpa), Dani lshanda (tímpan

 

 

José Menor, piano

L’any 2016 José Menor ha realitzat una gira mundial commemorant el Centenari de Granados, actuant en sales i festivals com Carnegie Hall, Meet in Beijing Arts Festival de Xina, el Progetto Martha Argerich a Lugano, St John Smith’s Square a Londres, i altres sales i festivals de prestigi a Estats Units, Alemanya, Suïssa, Itàlia, Xipre i Espanya. José Menor és el pianista resident a l’Auditori Enric Granados de Lleida pels anys commemoratius de Granados, on està oferint la part més important de l’obra pianística i la totalitat de l’obra de cambra del compositor en diversos recitals al llarg de 2016 i 2017.

José s’està establint ràpidament com a intèrpret important de piano contemporani a nivell internacional. La seva gravació de l’obra pianística completa de Joan Guinjoan va obtenir quatre estrelles a la prestigiosa revista Fono Forum, i col·labora habitualment amb figures de renom, com ara Michale Finnissy o Hèctor Parra. Recentment ha realitzat l’estrena mundial dels Cinq études d’art, d’Hèctor Parra, interpretant-los a Espanya, Regne Unit i Estats Units, I ha interpretat en recital la seva obra pianística completa en diverses ocasions (Schwetzinger SWR Festspiele, Palau de la Música).

La seva interpretació del Concierto Fantástico d’Albéniz l’any 2009 amb la Royal Philharmonic Orchestra (RPO) a Londres va obtenir les millors critiques, donant lloc a estrenar-lo a diversos països i amb diverses orquestres. Com a solista, José ha actuat amb orquestres a Europa, Amèrica i Àsia, incloent RPO (Londres). En recital cal destacar actuacions a Wigmore Hall, Carnegie Hall, Palau de la Música o l’Auditorio Nacional, i com a músic de cambra ha col·laborat amb artistes incloent Philip Setzer (Emerson Quartet), Ransom Wilson, entre d’altres.

Actualment José col·labora amb el compositor Sam Hayden encarregant-li l’obra Becomings (2016), una “premiere in progress” de la qual ja ha estrenat les tres primeres parts, projecte que ha rebut suport de diverses fundacions del Regne Unit i que continuarà durant 2017. Com a compositor, li han estat interpretades obres per diverses formacions. Recentment ha estrenat una selecció de la seva work in progress, Fragments for Clare, per piano sol, diverses obres per piano I electrònica. L’any 2017 sortirà a la llum el seu CD amb Goyescas al segell IBS Classical, i també realitzarà altres projectes discogràfics

 

Quartet Teixidor

El Quartet Teixidor és el punt on es creuen les trajectòries professionals de quatre músics que, complementant el seu treball orquestral i pedagògic, desitgen aprofundir en el món de la música de cambra. Pren el nom del compositor, organista i teòric musical Josep Teixidor i Barceló (1752-1811/14), nascut a Seròs (Lleida), del qual se’n conserven sis quartets de corda.

Un dels principals objectius del Quartet Teixidor és donar a conèixer partitures desconegudes i interpretar-les al costat de les grans obres del repertori per a quartet de corda. Fruit d’aquesta tasca de recuperació del patrimoni musical, ha publicat un CD amb la música de cambra de Celestino Vila de Forns (1829-1915).

Paral·lelament, també s’interessa per la música dels nostres compositors actuals, enregistrant un CD amb quartets de Josep Lluís Guzman, Anna Cazurra i Jordi Capellas, i estrenant dues obres dedicades al grup: les Sis cançons populars catalanes per a quartet de corda de Narcís Bonet (2015) i Si vera somnia de Jordi Domènech (2016). Precisament el quartet fou convidat a tocar aquesta última obra al foyer del Gran Teatre del Liceu dins el cicle #OFFLiceu, dedicat a la música contemporània.

 

Ampliant el seu repertori, el Quartet Teixidor ha col·laborat amb els pianistes Joan Pagés, Santi Riu i Jordi Castellà, la mezzosoprano Marta Infante, el baríton Toni Marsol i el guitarrista Carles Trepat. Ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i ha enregistrat per Catalunya Música.

 

Des de la temporada 2013/2014, el Quartet Teixidor és quartet resident de l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

 

www.teixidorquartet.com

@QuartetTeixidor