Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies La música demana pas en la programació de la Festa Major

La música demana pas en la programació de la Festa Major

La música demana pas en la programació de la Festa Major

@Javi Martín

FESTES

Els concerts d’Oques Grasses i Maika Makovski omplen el recinte dels Camps Elisis

Lleidart Ensemble du a l’Auditori un espectacle familiar i la Banda Municipal dedica al rock el seu repertori a la plaça Sant Joan

La música ha estat aquesta tarda la gran protagonista de la programació de la Festa Major de Lleida, on els concerts d’Oques Grasses i Maika Makovski han estat les actuacions estel·lars, que han omplert tot l’aforament habilitat en el recinte dels Camps Elisis seguint les mesures de seguretat sanitària.

El primer grup a pujar l’escenari #festeslleida ha estat Oques Grasses, que ho ha fet a la tarda amb un públic disposat a gaudir de la música del grup català més internacional del moment. El seu èxit absolutament transversal ha convertit els seus temes en himnes per a més d’una generació, gracies a les seves lletres, que acaricien l’ànima i les seves melodies que l’exalten.

El de Lleida ha estat el concert d’arrencada d’una gira que els durà el 15 de juny al teatre EDP de Madrid i que finalitzarà el 19 d’agost al festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guixols, malgrat que abans recalaran en ciutats com Barcelona, València i el Canet Rock, entre altres.

Al vespre, quan encara no s’havien apaivagat els ressons de la música d’Oques Grasses, ha pujat a l’escenari dels Camps Elisis Maika Makovski, amb un públic expectant per sentir els temes que conformen seu darrer treball ‘MKMK’, que veurà la llum el pròxim 28 de maig.

La música s’ha expandit més enllà del recinte dels Camps Elisis, per recalar a l’Auditori Enric Granados de la mà de Lleidart Ensemble, a la recerca d’un públic més familiar. Aquesta agrupació de joves músics han presentat ‘El Carnaval dels Animal’, una proposta sonora, visual i didàctica que ens ofereix un magnífic espectacle al voltant de la música de Camille Saint Säens. Una obra pensada amb sàtira i crítica pel compositor francès, que ens apropa a un món únic de fantasia i música: 13 espècies d’animals, 12 instruments musicals, 10 instrumentistes i 14 petits fragments musicals.

A la plaça Sant Joan, la Banda Municipal de Música ha proposat un recorregut musical per la història del rock en el seu concert de Festa Major. Des dels inicis d’aquest gener musical amb temes que van des de Chuck Berry fins a Queen, passant pel rock especial de Pink Floyd, el rock dur d’AC/DC i els grups més influents en el gènere, com Deep Purple i Gènesis, l’agrupació dirigida per Amadeu Urrea també s’ha mogut pel cèltic metal de Mago de Oz, els populars Coldplay i els inoblidables The Beatles.

Però els actes de Festa Major de la tarda d’aquest dissabte també han deixat espai a l’esport i la mainada. Al Pavelló municipal Juanjo Garra, el món del voleibol de Lleida ha ret homenatge a Jordi Eritja. Una trobada de jugadors que van coincidir amb aquest jugador i entrenador i en la qual també s’ha disputat un partit de veterans.

Per la seva part, El Sidral ha presentant l’espectacle ‘JugaJoglars’ a la pista poliesportiva de la partida de Llívia. Un treball interactiu amb el públic, que ha combinat la música tradicional i les llegendes del Pirineu