Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies La música pren el Turó de la Seu Vella per omplir d’harmonia tots els racons de la vella catedral

La música pren el Turó de la Seu Vella per omplir d’harmonia tots els racons de la vella catedral

La música pren el Turó de la Seu Vella per omplir d’harmonia tots els racons de la vella catedral

@Ajuntament de Lleida -La música pren el Turó de la Seu Vella per omplir d’harmonia tots els racons de la vella catedral

REGIDORIA DE CIUTAT I CULTURA


Lleida celebra la catorzena edició de la Festa de la Música

La pluja no ha estat cap impediment perquè els lleidatans i lleidatanes hagin pogut gaudir de la Festa de la Música, una celebració de caràcter internacional que marca l’inici del solstici d’estiu, ja que acostuma a programar-se pel 21 de juny, malgrat que a Lleida enguany s’ha avançat al dissabte per tal de fer-la més participativa.

La novetat d’aquesta catorzena edició era la concentració de totes les actuacions musicals en un únic escenari: la plaça de la Sardana de la Seu Vella, la qual cosa ha facilitat el desenvolupament de la festa, davant les adversitats climatològiques, ja que ha estat molt més senzill traslladar les actuacions a l’interior de la vella catedral.

Per la nau central i la Casa dels Canonges han anat passant les escoles i formacions musicals que s’havien adherit a la Festa de la Música: Banda retocada, Músics. Tallers de Músics, Escola d’Acordió de Lleida, Escola de Música de l’Orfeó Lleidatà, L’Intèrpret. Escola de Música, Dalcroze. Centre d’Estudis Musicals; Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida i Xaranga Bsumeta.

El regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, ha manifestat que aquesta “és una festa musical popular i gratuïta, on el públic ha tingut l’oportunitat d’escoltar i veure les actuacions de les escoles de música així com les formacions locals, que aquest dia surten al carrer i s’encarreguen d’apropar la música als ciutadans. Un esdeveniment especial, perquè combina tots els gèneres musicals i es dirigeix a tots els públics, amb l'objectiu de popularitzar la pràctica musical, convertint l'aire lliure en el seu camp d'acció”, ha dit.