Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria ajorna al 2021 el Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

La Paeria ajorna al 2021 el Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

 

L’organització ha optat per convocar-lo a les mateixes dates del proper any. Això implica, també, que el 3r Ricard Viñes Piano Kids and Youth, que té lloc en anys alternatius, se celebrarà al 2022

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Ciutat i Cultura i d’acord amb l’organització, ha decidit ajornar al 2021 l’edició d’enguany del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, programat del 29 de juny al 4 de juliol. Com tants d’altres esdeveniments culturals previstos pels propers mesos, el Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes també s’ha vist alterat pels efectes de la pandèmia del Covid-19. Després de 25 anys ininterromputs de concurs, 23 per a adults i 2 per a joves i nens, l’organització del concurs ha decidit convocar-lo en les mateixes dates del proper any i, per tant, això implica, també, que el 3r Ricard Viñes Piano Kids and Youth, que té lloc en anys alternatius, se celebri al 2022

Aquesta decisió afecta a participants, jurat, famílies d’allotjament, orquestra i públic. Malgrat que la data límit d’inscripció ha coincidit amb les setmanes de confinament a molts països, una cinquantena de joves pianistes entre 18 i 32 anys s’havien inscrit a aquest premi, actualment un dels més significatius d’Europa, procedents de països com França, Alemanys, Bulgària, Bélgica, Itàlia, Txèquia, Polònia, EUA, Brasil, Colòmbia, Xile, Austràlia, Japó, Corea del Sud, Xina, Taiwan, Ucraïna, Rússia, etc. Només tres d’ells són de nacionalitat espanyola, i tots presenten un excel·lent currículum d’èxits musicals.

La 24a edició comptava amb la col·laboració d’un jurat excepcional. Tres figures emblemàtiques del panorama pianístic internacional havien acceptat la invitació a Lleida: Elisso Virsaladse, Dang Thai Son i Erik Tawastsjerna, apart del professors habituals. Tant els membres del jurat com els participants han comprès perfectament aquesta decisió, en un context on d’altres concursos internacionals han hagut de ser cancel·lats o ajornats.

El Concurs Ricard Viñes compta actualment amb el patrocini de GLS Prefabricats, la exdirectora del Conservatori Municipal Sra. Carme Grasa i la Sra. Paquita Cortada.