Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies LA PAERIA APLICA MESURES PREVENTIVES EXCEPCIONALS PER EVITAR LA PROPAGACIÓ DEL COVID-19 A LLEIDA

LA PAERIA APLICA MESURES PREVENTIVES EXCEPCIONALS PER EVITAR LA PROPAGACIÓ DEL COVID-19 A LLEIDA

Del 13 al 27 de març es tanquen totes les Escoles Bressol, les Llars de jubilats, les instal·lacions esportives i la Biblioteca Municipal de Pardinyes

Se suspenen tots els actes públics i privats organitzats a Lleida amb un aforament de més de 1.000 persones o, si és inferior, limitant a 1/3 la seva capacitat, entre d’altres mesures

Es recomana evitar els desplaçaments personals a l’ OMAC i OGAT

L’ alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha dictat dos decrets que estableixen mesures preventives excepcionals per evitar la propagació del COVID-19 a Lleida en compliment de l’ acord de la Generalitat. Després de convocar una Junta de Portaveus extraordinària on ha informat els representants dels grups municipals del contingut del decret, l’alcalde ha exposat les accions que preveu el decret amb “l’ objectiu de anar aplicant les circumstàncies específiques a Lleida en funció de les decisions que adoptin l’ Estat i la Generalitat i aplicar els protocols avalats per la comunitat científica aplicant el sentit comú i la responsabilitat”.

 

Les mesures que es determinen per decret són les següents:

- Es tanquen i queda suspesa l’activitat de les Escoles Bressol Municipals en coherència amb l’acord de Govern anunciat per la Generalitat de Catalunya. Aquesta suspensió tindrà efectes des de demà (13 de març) i durarà fins que el departament d’Educació de la Generalitat mantingui el tancament preventiu dels centres escolars d’educació infantil i primària.

- Es tanquen totes les llars de jubilats de Lleida, les instal·lacions esportives municipals i la Biblioteca de Pardinyes

Pel que fa als actes públics i privats, es manté vigent l’acord de la Generalitat que suspèn, inicialment entre el 13 i 27 de març, aquesta tipologia d’activitats organitzades a Lleida amb un aforament de més de 1.000 persones o inferior. En aquest cas es limita l’aforament a 1/3 de la seva capacitat.

A més a més, l’ Ajuntament de Lleida també suspèn temporalment, per un període de quinze dies:

- Els mercats de dijous i dissabte (Camp d’Esports i Barris Nord) i el de diumenge (rambla de Ferran)

- Tots els espectacles culturals en equipaments municipals

- Totes les activitats extraescolars organitzades per l’Ajuntament de Lleida

- Totes les activitats públiques organitzades per l’Ajuntament a les ludoteques, llars de jubilats, Joventut, Centres Cívics, Escola d’Art Municipal, Conservatori Municipal de Música, Aula Municipal de Teatre, Casal de la Dona i resta de sales municipals. Per tant, aquests equipaments no tindran activitat lectiva, esportiva, ni de cap altre tipus.

- Qualsevol altra activitat pública organitzada per la Paeria o en els seus equipaments o instal·lacions inferior a 1.000 persones quan no es pugui garantir la restricció de l’aforament a un terç.

El decret de l’alcaldia també tracta les reunions ecumèniques, funerals i enterraments. Les mesures que s’ han pres dicten que es podran celebrar a porta tancada al cementiri, limitant al màxim la participació i evitant contacte físic entre les persones. L’ alcalde ha explicat que “es recomana limitar l’assistència de persones de grups de risc al tanatori i limitar al màxim la presència als funerals”. Des de l’Ajuntament s’ha contactat amb els responsables de les diferents confessions religioses per demanar la seva col·laboració per garantir que no se superi un terç de l’ aforament en els respectius equipaments.

El Paer en cap ha remarcat “l’especial atenció que des de la Paeria s’està duent a terme amb els col·lectius més vulnerables intensificant l’ assistència i atenció telefònica a persones grans”.

La Guàrdia Urbana controlarà i supervisarà els diferents aforaments per garantir l’aplicació del decret, i cada àrea d’ activitat municipal prendrà les mesures pertinents. L’alcalde ha posat com a exemple els autobusos, s’ intensificarà la desinfecció diària dels vehicles, es recomanarà a les persones que formen part dels col·lectius de risc que no agafin el transport públic, es limitarà el nombre de persones que poden pujar a l’ autobús per evitar aglomeracions.

Pel que fa a les comissions i el proper ple, l’alcalde ha exposat que està previst que es puguin celebrar per mantenir l’activitat municipal, tot i que no descarta que el Ple del mes de març s’hagi de realitzar a porta tancada.

L’alcalde Miquel Pueyo ha remarcat que des de l’ Ajuntament de Lleida s’utilitzaran tots els canals d’informació disponibles perquè els consells arribin a la població i s’informarà regularment dels canvis que es puguin produir. Pueyo ha agraït la tasca dels mitjans de comunicació locals i la seva col·laboració.

El Paer en Cap ha recordat que el decret complementa el que es va fer el passat 4 de març que va establir la creació d’una comissió de coordinació i seguiment l’evolució del coronavirus que fou de les primeres creades a Catalunya.

 

Es recomana evitar els desplaçaments personals a l’ OMAC i OGAT

L’ Ajuntament de Lleida recomana la ciutadania que no es desplaci personalment a l‘OMAC (Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana) ni a l’Oficina de Gestió i Atenció Tributària (OGAT) a realitzar gestions en matèria tributària (tributs, inspecció, recaptació, fiances i multes de circulació). Es reforçarà amb més personal el servei per atendre línies d’atenció telefònica.

La Paeria té a disposició dels ciutadans els següents canals de comunicació electrònics i telefònics.

Per a tramitacions:

- Oficina Virtual Tributària, enllaç de la seu electrònica: https://seu.paeria.cat/

- Per a consultes tributàries:

o Correu electrònic: ofgestio@paeria.cat

o Telèfon d’atenció: 973 700 420

- OMAC :

• Correu electrònic: omac@paeria.cat

• Telèfon d’atenció: 973 700 300

 

Podeu consultar els següents arxius:

Ban de l'alcalde

Decret de l'alcalde

Ampliació del decret de l'Alcalde