Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria endega la iniciativa “Tastem Barceló”

La Paeria endega la iniciativa “Tastem Barceló”

Fins al 25 de juliol, a través de les xarxes socials es recordarà l'obra de l'escriptor de Menàrguens, Joan Barceló, amb un petit tast literari coincidint amb el 40è aniversari de la seva mort

 

Lleida se suma a la commemoració de l’Any Barceló amb la iniciativa “Tastem Barceló”. La Paeria, a través de les xarxes socials, recordarà fins al 25 de juliol l'obra de l'escriptor Joan Barceló amb un petit tast literari diari.

Joan Barceló i Cullerés neix a Menàrguens el 1955. Escriptor, artista plàstic i activista cultural,  va ser un creador infatigable que va desplegar amb intensitat el seu talent i va deixar una obra extensa i potent, alguna de publicada i altra d'inèdita, malgrat la seva vida breu.

Va conrear poesia, novel·la, conte, assaig, teatre, guions radiofònics i va renovar la literatura juvenil i infantil. Va ser reconegut, entre d’altres, amb els Premis Vicent Andrés Estellés i el Folch i Torres.  El 1980 moria amb només 24 anys.

A principis d'aquest any,  l’Ateneu Barcelonès acollia l'acte inaugural  de l’Any Barceló presentant tot un seguit  d’activitats commemoratives organitzades per l’Ajuntament de Menàrguens, la Diputació de Lleida, la Generalitat, la Paeria i la Institució de les Lletres Catalanes.  Se sumem a la commemoració, amb diferents iniciatives, l'Ajuntament de Balaguer, el Consell Comarcal de la Noguera i la Càtedra Màrius Torres de la UdL.

A propòsit de la reivindicació de la figura i obra de Joan Barceló  s'ha reeditat  Viatge enllunat (Pagès editors), amb epíleg d'Andratx Badia  i estan en preparació dos projectes editorials més, per una banda, la reedició per part d'editorial Fonoll de Miracles i espectres sota la cura de l'especialista Andratx Badia, que també n'ha fet el pròleg, i el volum de Teatre complet de Joan Barceló, amb pròleg de Francesc Foguet (Pagès editors).

Menàrguens i Lleida havien d’acollir diversos actes en memòria de Joan Barceló que han quedat ajornats per més endavant a causa de la crisi sanitària de la COVID-19.